Учител в детска градина - професията в развитие

 

Обикновено изречението “Търся работа...” завършва с някоя от следните опции: да е добре платена, да е с удобно работно време, да е на смени, да има социални придобивки и пр. Само че има един тип хора, които биха завършили изречението с краткото, но синтезиращо философията им изречение… Търся работа, в която да оставя следа след себе си.

 

Този тип хора ние наричаме детски учител или педагог. И ако тези, които преподават в училище, се сблъскват с вече изградени характери и личности, то за тези, които са учители в детска градина, най-голямото предизвикателство са малките вселени, които търсят своето място в големия свят и имат нужда някой да им помогне в този сложен, но толкова важен процес.

 

Търся работа с добри условия”…

Това изречение синтезира желанието на всеки, който иска да се развива в професията, която е избрал. Без подходящи условия, усилията стават по-големи и успоредно с това расте и напрежението. Затова те са толкова важни и за тези, които са избрали своето призвание да бъдат учители в детска градина.

 

Добри условия, но къде? Един от възможните отговори е детска градина “Веселото гардже”, която уютно се е сгушила в подножието на Витоша. Тук не само децата, но и педагозите, могат да са сигурни, че имат най-добрия съюзник в детските игри - природата, защото са заобиколени през всеки сезон от зеленина, слънце, есенни цветове или снежна приказка.

 

Всеки учител в детската градина има възможност да разгърне потенциала и уменията си, защото в базата има отделни зали, оборудвани в съответствие с нуждите на специализираните занимания по езици, изкуства, спорт и др.

 

Търся работа в добър екип”...

Да, може работата на един учител да е основно с деца, но въпреки това не трябва да се омаловажава и колегиалната среда. Във “Веселото гардже” е подбран екип от енергични, млади, интелигентни преподаватели - педагози, психолози, логопеди, спортисти, артисти и др. Често гостуват и представители на различни народи и култури. Така всеки може да се учи от другия и да обогатява вътрешния си свят, независимо от възрастта и културата, от която идва.

 

Така родителите, които ежедневно са заети с възпитанието на децата, са сигурни, че имат верен помощник в трудния път от превръщането на малчуганите в толерантни, любопитни и съзнателни деца.

 

Търся работа”... във “Веселото гардже”

Ако вече искаш да завършиш изречението по този начин, можеш да се запознаеш с необходимите условия за кандидатстване ТУК. Един слънчев и позитивен екип те очаква, за да може заедно да давате най-ценното на децата – любов, грижа и внимание. И най-важното, което ще получиш в замяна – искрена детска любов и една безкрайна любознателност, която с общи усилия ще завърши първия етап от възпитанието и обучението на детето.  Кариерни статии