Правилно учене на чужди езици

 

Или как да напредваш в усвояването на новите знания без еднообразните граматически упражнения, а чрез прилагането на наученото в реални ситуации.

 

Разпространено схващане е, че език се учи най-добре в чужбина - на място, като се потопиш в средата и малко или много  се налага да проговориш, за да се справяш с ежедневните ситуации. Да, така е…

Но какво да правиш, ако нямаш нито  възможност, нито  време, за да заминеш да учиш език извън граница? Отговорът  е лесен: започваш да учиш по метода Berlitz. Не си чувал за него? Не, това не е нов иновативен подход. Той съществува още от далечната 1878 година, когато е приложен за пръв път – в Роуд Айлънд, САЩ.

Точно това е най-впечатляващото. От тогава до днес този метод доказва, че работи в цял свят и че това е най-естественият начин да се изучава език, като обучението става с лекота и удоволствие. Подходящ е за всяка възраст, както за малки, така и за големи.

Липса на превод - липса на трудност

Първосигнално звучи нелогично, защото си свикнал да учиш език, като записваш и превеждаш всяка дума или изречение. Това е основната разлика между традиционното обучение и метода Berlitz. Тук се “потапяш” в реални ситуации, все едно си в чужбина. Разбирането става напълно интуитивно и именно това прави обучението по-лесно - не само на момента, но и след това - на най-важния етап…

Проговарянето

Ако си учил чужд език досега, знаеш, че това е моментът, в който имаш усещането, че всички часове упражнения, домашни и преговори сякаш пропадат в Марианската падина… Когато пишеш имаш време да помислиш, да си припомниш наученото, но в непосредствен разговор такова време няма. В реалния диалог мисълта вече трябва да е подредена, знанията - усвоени, а това става само и единствено с практика.

Когато тя обаче е една трета от обучението, е доста трудно да се почувстваш в свои води в чуждия език. Затова при метода Berlitz слушането и говоренето са основополагащи. Четенето и писането имат  спомагателни функции.

Готов ли си за един по-различен час?

Ако искаш и ти да учиш по метод с над 140-годишна история, който се преподава в повече от 500 езикови центрове по света и присъства глобално в над 70 държави, свържи се с Berlitz още сега. Разработени са 10 стандартизирани нива на компетентност за всички езици, които се преподават, и след определяне на твоите познания, нужди и потребности, новото приключение в света на чуждите езици може да започне. Можеш и да се запишеш за безплатен демонстрационен урок, за да усетиш в действие Berlitz Метода.

Обещаваме ти, че ще е различно от всичко, което си правил досега!

 

   Кариерни статии