Върхът и дъното на едно ново начинание

 

Много хора, включително технически експерти и професионалисти, мечтаят за започване на бизнес, но реалността е, че не много хора имат смелостта да следват този път. Този момент на предприемачески ентусиазъм често се случва, когато сте работили няколко години и наистина сте много добри в работата си (Gerber 2004). Оставането на работа с редовно заплащане е в обратния спектър на несигурността, пред която ще се изправите, когато започнете бизнес. Въпреки това, „човек, не може да открива нови океани, освен ако няма смелостта да изгуби от поглед от брега” (Andre Gide 1869).

 

Казано по-просто, ако искате да започнете успешен бизнес, полезно е да знаете малко за себе си, в какво сте добри и как ще го направите. Така че, за да започнете бизнес, имате нужда от:

 

    • Разработете визия и продукт или услуга, които отговарят на нуждите на клиента.

    • Използвайте в комбинация, своите финансови и управленски умения.

    • Планирайте, организирайте и следвайте идеите.

    • Общувайте, развивайте мрежи и използвайте IT умения.

    • Разработване на бизнес методология.

 

Това е най-интересната бизнес методология или бизнес модел. Това е частта, която е уникална за вас. Това е начинът, по който правите бизнес с клиентите си и когато бизнесът става без усилие. Когато бизнес методологията се съгласува, както с уменията ви, така и с нуждите на вашите клиенти, вие ще откриете вашето място.

 

Предприемачите могат да започнат да управляват бизнес навсякъде по света, да пътуват по работа и да използват набор от свободно достъпни цифрови инструменти и социални медии за измерване и подобряване на реакцията на клиентите.

 

Преди да се впуснете в бизнеса, си поставете някои цели, изпробвайте идеите си и научете малко повече за себе си и какво би могло да проработи, преди да изпуснете погледа си от брега.  Кариерни статии