Стажове в чужбина

 

Времето прекарано в работа, в друга страна, може да бъде най-приятното време в живота ви. Предлага възможност да работите в нова среда и да бъде предизвикателство за културните различия. Можете да работите заедно с хора от различна култура, които имат различни:

 

    • отношения към работата

    • начини за комуникация

    • начини за разрешаване на проблеми.

 

Има много различни видове работа, които можете да намерите в чужбина. Намирането на работа в чужбина може да зависи от вашата възраст и опит, както и от това, което искате да правите. Събрали сме пет начина да ви помогнем да намерите работа в чужбина.

 

Агенции за подбор на персонал

Много агенции организират обмен и временна работа в други страни. Повечето от тях са установили връзки с работодателите в рамките на специфични области на кариера.

 

Студентски бригади

Бригадите могат да бъдат идеални за студентите на възраст под 30 години.

 

Доброволчески организации

Доброволчеството в чужбина е чудесен начин да използвате уменията и знанията си, за да помогнете на хората в развиващите се страни. Опитът от работа в друга култура може да ви обогати. Кариерното ви портфолио също ще бъде подобрено. И можете да създадете контакти, които да доведат до бъдеща работа.

 

Търсите възможности за работа

За да намерите работа: Бъдете готови да се насочите към конкретни задгранични организации. Уверете се, че знаете какво прави тази компания в своята област и областите, които иска да разшири.

Рекламирайте своя опит: подчертайте уникалната си комбинация от умения, знания, опит и лични качества. И посочете как те ще бъдат от полза за организацията.

Предложете начини за сътрудничество: Бъдете готови да представите добре обмислени, практически идеи. Покажете как съвместната работа ще донесе ползи на всички участници.  Кариерни статии