Съвети при онлайн интервю за работа

 

Много рекрутери използват дигитални интервюта, като част от процеса на търсенето. Работодателите взимат решения въз основа на цифровото ви интервю. Ние можем да ви помогнем да се уверите, че ще имате най-добри шансове за успех.

 

Насокоро получих обаждане от Мери, която беше в паника. Мери беше помолена да завърши цифрово интервю за научна работа, която наистина искаше. Мери не беше сигурна какво да очаква по време на интервюто, беше нервна, несигурна в използването на тази технология и не беше наясно за етикета на онлайн интервютата.

 

Започнете, като разгледате видовете въпроси за интервю, които трябва да очаквате.

 

Както при интервюто лице в лице, всеки работодател задава свои собствени въпроси по време на онлайн интервюто, така че подготовката за дигитално интервю трябва да бъде почти същата, като интервюто лице в лице. 

 

В голяма степен, платформата за дигитално интервю изравнява условията между вас и другите кандидати, тъй като всеки получава същите въпроси. И така, какво можете да направите, за да сте е предимство? Ето няколко опита и истински съвети за интервю.

 

1. За домашно

Знаете какво има в интернет за вас и за компанията. Само защото интервюто е цифрово не означава, че не можете да се подготвите. Влезте в сайта на работодателя и прочетете цялата информация. След това проверете Google Новини за всички съобщения в пресата, които са публикували наскоро. Бъдете запознати ,какво се случва с тяхната компания и с индустрията.

 

2. Практика и подготовка

Мислете за дигиталното си интервю, като за представяне.Можете да прочетете всички материали предварително, но няма да се справите, ако не сте ги практикували. Трябва да знаете как да дшифрирате общи въпроси от интервюто, да сте готови да отговорите на трудни въпроси и да разполагате с метод, който да гарантира, че отговаряте напълно на всеки въпрос, който ви е зададен. Практикувайте пред уеб камера или огледало - фокусирайте се особено върху преувеличаването на изражението на лицето. Може да се почувствате смешно и изкуствено, но ще бъде по-лесно за поддръжниците да видят реакциите ви на камера, което от своя страна ще ви помогне да представите най-доброто си аз.

 

3. Отнасяйте се с дигиталното си интервю все едно е интервю лице в лице

Отнасяйте се с дигиталното си интервю, като лично събитие. Уверете се, че сте облечени добре, точно както бихте направили в интервюто на живо. Ако вие обикновено носите костюм и вратовръзка, за да работите, то определено се нуждаете от такъв в цифровото си интервю. Дръжте езика на тялото си положителен и се усмихвайте често, точно както бихте направили, ако друг човек е в стаята с вас. Може да ви се стори странно да го направите, но поддържайте зрителния си контакт в уеб камерата и се усмихвайте.

 

4. Бъдете внимателен с това, което интервюиращият ще вижда и чува на заден план

Изберете спокойна зона, която няма да ви отвлича вниманието, за да завършите интервюто си - последното нещо, което потенциалният работодател иска да види, е разхвърляните дрехи на заден план! Ако може се позиционирайте с гръб на стена с обикновен цвят, това също ще ви помогне да представите най-добрата версия на себе си. Уверете се, че няма разсейващи шумове, като пеене, перални машини и др.

 

5. Бъдете упорити

Когато си на интервю, обикновено няма да имаш възможност да се презапишеш. Ако направите малка грешка, просто се усмихнете и се коригирайте. Бъдете готови да се представите, като подходащ кандидат, с вашите умения и как те отговарят на нуждите на компанията. Говорете за това на което сте способни, за допринасяне във фирмата. 

 

Ако следвате тези стъпки, вашето цифрово интервю ще бъде относително безболезнено и може би дори забавно, и интервюиращите ще оценят, че сте подготвили достатъчно, за да се представите добре и да сте крачка напред.   Кариерни статии