Съвети при изграждане на професионален опит

 

Дали мисълта, че отивате на работното място с куп непознати хора за период от време, ви кара да сте тревожни и да изпитвате страх? Не се притеснявайте, не сте сами.

 

За щастие, назначаването е свързано с обучение и наблюдение. Обикновено не се изисква да предприемате дейности, които изискват обширно обучение или опит.

 

Къде да търсим професионален опит

 

И така, откъде да започнем? Ако сте в училище, можете да говорите със съветника по кариерата на вашето училище или с учител, за да ви помогне да намерите трудов стаж. Те ще знаят за местни организации или фирми, които с радост ще ви приемат.

 

Ако сте студент от университет, можете да си запишете час за кариерно обслужване във вашата институция. Те могат да препоръчат подходящи програми и да ви свържат с фирми, които взимат студенти.

 

Попитайте хората в социалните мрежи, дали знаят за компании или организации, които предлагат професионален стаж.

 

Проучването на компании и организации във вашия район също е добра идея. 

 

Можете също така да се консултирате с местния съвет, както и с фирми от различни индустрии във вашия район. Опитайте се да говорите с отдел „Човешки ресурси“ в организациите, които ви интересуват. Ще трябва да им кажете какъв опит търсите и какво се надявате да излезете от него.

 

Работният опит не само ви помага да разберете какво представлява светът на работата. Той също така, ще ви предостави някои умения за заетост, които ще подобрят вашето резюме. Това може да ви даде предимство, когато търсите работа в бъдеще.  Кариерни статии