Развиване на умения

 

Обмисляте ли промяна в кариерата си? Може би това е принудителна промяна поради непредвидени обстоятелства. Или може би е време да опитате нещо различно. Каквато и да е причината, знайте, че можете да разширите уменията и знанията си по всяко време и че има много опции, от които можете да избирате.

 

Кратки курсове

 

Кратките курсове са чудесен начин да проучите вашите интереси и да развиете нови умения в неформална обстановка. Ако сте учили преди, кратък курс може да ви помогне да се върнете в рутината, да спечелите увереност и да опресните знанията си.

 

Кратките курсове се провеждат в университети, читалища и други организации за обучение.

 

Професионално образование и обучение

 

Национално акредитираните курсове за обучение осигуряват специфични умения и знания на работното място, за да посрещнат нуждите на работодателите и индустрията. Успешното завършване на акредитиран курс ще осигури официална квалификация, варираща от сертификат I до признаване на ниво диплома. Използвайте секцията Курсове myfuture, за да намерите акредитирани курсове.

 

Висше образование

 

Може би си мислите за университетска квалификация? Ако не сте учили известно време или не сте сигурни дали притежавате правилните начални умения, университетите обикновено предлагат пътища за по-нататъшно образование, включително преходни курсове.

 

Използвайте секцията Курсове myfuture, за да намерите курсове, предлагани от университети и други институции. 

 

Доброволчеството

 

Доброволчеството ви дава възможност да се срещнете с нови хора и да получите много подходящо допълнително обучение. Можете да научите нови умения и да придобиете ценен опит в широк кръг от области, които могат да бъдат или да не са свързани с вашата платена работа. 

 

Това са само няколко примера за това как можете да развиете нови умения. Може да имате предвид собствените си идеи. Каквото и да правите, не забравяйте да добавите опита към вашата автобиография или електронно портфолио, тъй като това може да се окаже полезно при търсенето на работа в бъдеще.  Кариерни статии