Строителството - защо да изберем работа в този сектор?

 

Живеем в един динамичен 21 век…

Тази динамика от една страна е причина на пазара постоянно да се появяват нови и все по-технологични стоки, но от друга това постоянно развитие поставя на истинско изпитание голяма част от бизнеса. Свидетели сме колко магазини днес отварят, след месеци обаче - не издържат на условията на пазара и приключват своята дейност.

 

Как тогава да оцелеем в тази градска динамика? И възможно ли е да си осигурим работа, в която да сме сигурни, че няма да има същата участ, като на магазинчето, което след като затвори, от седмици стои с надпис “Дава се под наем”...

 

Трябва да мислим стратегически. За да бъде работата ни сигурна, е необходимо самият сектор да се развива добре. Една от добрите новини е, че строителният сектор има такава положителна тенденция, която потвърждават и цифрите. Сградното строителство бележи ръст в сравнение с данните от миналата година, сочат данни от Националния статистически институт.

 

Предвижданията за общата строителна продуция са да се увеличи с 5% през 2019 г. и с 4% през 2020 г. Тези положителни очаквания за развитието на строителния сектор в България са в унисон с прогнозите за останалите страни от Югоизточна Европа.

 

Какво обаче значат всичките тези цифри за обикновения човек? С една дума - стабилност и спокойствие. Те се гарантират от факта, че работа има и няма да се наложи търсене на нова или преквалифициране. На свой ред тази увереност дава зелена светлина на много планове, които се поемат, само когато доходите са гарантирани за дълъг период от време: могат да се планират бъдещи почивки, обучение на деца, кредити и пр. Усещането, че работим месец за месец остава в миналото.

 

След като секторът гарантира търсената стабилност, следващата важна крачка е намирането на работодател, който има опит в бранша, доказал се е и се развива успоредно с него. Точно такъв можем да открием в лицето на “Керамик груп България” ЕООД. Фирмата е на пазара повече от 11 години и е специализирана изцяло в направата на строителни ремонти и довършителни работи.

 

Част от доволните клиенти и обекти, изпълнени от фирмата са магазини „МЕТРО” в Бургас и Варна, банков офис „Уникредит БулБанк” във Варна, хотел „Сирена” в ”Слънчев бряг”, парк-хотел “Витоша” в София и др.

 

Към настоящият момент “Керамик груп България” ЕООД има отворени две свободни позиции за работа: фаянсаджии за Варна и монтажници на топлоизолационни системи

за Велико Търново. Повече подробности ТУК.


 


 

   Кариерни статии