Програми за висшисти

 

Последният семестър най-накрая дойде. Работихте усилено, радвахте се на дълги летни почивки, бяхте доволни въпреки работата на непълен работен. В края на краищата, през последните три-четири години сте учили доста, за да завършите образователната си степен и сте готови да си намерите работа и да започнете да печелите сериозни пари. Необходимостта от работа започва да превзема всеки аспект от живота ви - поздравления, влязохте в света на възрастните, сега няма връщане назад!

 

Започнете да търсите година по-рано

Сега си представете, че миналата година сте започнали да мислите какво ще е необходимо, за да получите работа. Ето нещо, което може да е привлякло вниманието ви:

 

Работодателите идват при вас

Забелязали сте, че в универите има много банери и обяви за набиране на персонал и за определени работодатели - всички улики за деня, в който работодателите идват в университета, за да търсят новия си набор от висшисти. Запишете си, за да разберете кога се провеждат изложенията за професионални кариери.

 

Следете в социалните медии

Точно като вас, работодателите са активни във Facebook. Те също използват LinkedIn и Twitter за набирането на студенти. Така че ги последвайте. Не само, че бързо ще се възползвате от възможностите, но и ще сте в крак с новините на компанията, които ще помогнат за вашата кандидатура. Освен това, създаването на профили в уебсайтовете за заетост, е възможност, която идва директно във вашата пощенска кутия. Умен ход.

 

Съвет: направете нов имейл адрес. Вашият имейл в университета ще изтече, когато завършите обучението си. И разбира се, той трябва да отразява порасналия вас, така че hotstuff98@hotmail.com трябва да си замине.

 

Какво търсят работодателите

Няма изненади, че ключовите критерии за подбор, които най-много ценят работодателите, са комуникативните умения. Вие сте разпознали това послание, и въпреки че знаете, че оценките ви са важни, както и меките умения, като работа в екип, лидерство и културно приспособяване, вие сте полирали и вашите комуникационни умения. Подгответе автобиографията си и уменията за интервю. Комуникационните умения ви карат да се откроите.

 

Прегърнете всяка възможност

Програми за професионален опит, проекти за интегрирано обучение на работното място и стажове за лятната ваканция са жизненоважни, за работодателите да опознаят потенциалните си служители. Мислете за това, като за тримесечно интервю за работа! Може да направите сериозен напредък в кариерата си по време на летен стаж. 

Говорете с хората за тяхната работа, за тяхната кариера, как са се оказали там, където са. Покажете интерес. Свържете чрез LinkedIn.

 

Развийте репутацията си, като надежден, ученолюбив, комуникативен, екипен играч, адаптивен... Това са уникални възможности.

 

Създайте добра автобиография преди да кандидатствате за работа

Колкото и очевидно да звучи, не всички студенти са готови да кандидатстват за работа. Вашето резюме вероятно се нуждае от актуализиране по стил и съдържание. Вашите успехи в гимназията избледняват, така че трябва да подчертаете новите си постижения и да включите професионалния си опит. Едно добро резюме може да увеличи шансовете ви за получаване на интервю за работа. Докато го правите, се уверете, че вашият профил в LinkedIn е добро отражение на това кой сте.

 

Добре, че сте започнали миналата година, а? Излезте под книгите, за да започнете сега. Ще си благодарите, че сте го направили.  Кариерни статии