Предприемачество

 

Когато моят учител по драма в гимназията подреди класа ни и предрече бъдещите ни занимания, бях разочарован, че не бе видял бъдеще за мен в актьорството. Вместо това той ми каза, че мисли, че ще стана голям предприемач. Съмнявам се; Бях тревожен тинейджър и си помислих, че трябва да имаш от увереност, за да станеш предприемач. Когато завърших гимназията, загубих интерес към актьорството и продължих кариера, като клиничен психолог.

 

В края на двадесетте години, ми се появи възможност да започна на частна практика с мой близък приятел. Както предсказ моят учител по драма, станах предприемач. За моя изненада, се срещнах със стария си приятел – тревогата. Докато имах доверие в способностите си, като психолог, бях по-малко уверен в способността си да предлагам себе си и компанията си.

 

За щастие преодолях това. Като се има предвид, че маркетингът е важна част от това да бъдеш предприемач, а управлението на безпокойството е нещо, което всички ние трябва да правим на някакво ниво, мисля, че бих споделил някои съвети, които намерих за полезни за преодоляване на безпокойството, свързано с маркетинга.

 

Малки стъпки

Актуализиране на LinkedIn, писане до лекари, говорене с лекари, разговори с групи в общността, представяне на експозиции и гостуващи лекции - всеки изигра ролята си в изграждането на моя профил и всеки от тях ме направи нервен. За да направя всяка задача по-малко стресираща, аз ги изброих в лист - в ред от най-малко провокиращите безпокойство, до тези които ме безпокояха най-много. Тогава започнах по списък. Овладяването на всяка стъпка ми даде увереност да опитам нещо по-предизвикателно.

 

Привличане на хора с допълнителни умения

Партньорството или наемането на хора с различни и допълващи се умения може да бъде чудесен начин за преодоляване на слабостите. Работата в мрежа никога не е била една от моите силни страни, но тя остава за моя бизнес партньор. Ползата от този подход не е свързана с премахването на всички социални аспекти в управлението на бизнеса. Напротив, тя е за това да се учим и да използваме възможността да растем в тази област.

 

Преструвай се, докато не стане

Всички искаме да се чувстваме уверени, когато представяме идеите си, но изграждането на доверие е процес. Много от нас се чувстват несигурни, когато за пръв път представяме идеите си. „Преструвайте се, докато не го направите“, се отнася до изкуството на проектиране на увереност, когато чувствате тревожност.

 

Това, което ми харесва в метода „фалшив“ е, че ви дава разрешение да се чувствате неудобно, докато практикувате и усъвършенствате своите стъпки в реалния свят.

 

Говорете за това

Говорете с някой, на когото имате доверие, за нещата, които ви тревожат - родители, партньори, братя и сестри, приятели могат да помогнат. Те не трябва да предлагат решения. Понякога просто, да разкажете вашите опасения, може да ви помогне да се почувствате малко по-добре.

 

Ако откриете, че вашата тревожност е особено упорита, потърсете помощ от психолог. Говорете с вашия лекар за това или можете да използвате търсачката.  Кариерни статии