Позитивна онлайн визитка

Какво е дигитален отпечатък?

Вашият дигитален отпечатък е всяка информация, която оставяте за себе си онлайн, от коментари в социалните мрежи, снимки, публикации до приложения, които използвате, имейли и уебсайтовете, които посещавате. Важно е да сте наясно с онлайн следата, която оставяте.

 

В днешния свят вашите дигитални следи са от значение. За да изградите позитивен дигитален отпечатък, помислете какво публикувате онлайн. На някой етап, някой ще ви търси онлайн. Може да бъде вашият бъдещ шеф, учител, преподавател или родител. Изброихме някои съвети, които да ви помогнат.

 

Задайте настройки за поверителност

Познаването на това, което трябва да бъде публично, е също толкова важно, колкото и знанието какво трябва да бъде скрито. Когато публикувате на която и да е платформа или посещавате уебсайтове, уверете се, че настройките за поверителност отговарят на вашите нужди.

 

Помислете за бъдещето си

Когато кандидатствате за работа, трябва да имате предвид, че работодателите могат да търсят информация за вас онлайн. Всяка информация, която допринася за отрицателен дигитален отпечатък, като расистко или сексистко съдържание, може да повлияе на окончателното решение дали работодателят ще ви предложи работата или не.

 

Предприемането на стъпки за изграждане на позитивен дигитален отпечатък ще помогне да постигнете целите си в кариерата, към която се стремите.

 

Публикувайте положителни неща онлайн

В зависимост от платформата, можете да използвате думи, снимки, видеоклипове или комбинация от тях, за да разказвате истории за вашите интереси, умения, постижения и опит. Някои примери за начини за позитивно представяне на себе си онлайн включват:

    • Напишете блог публикация за книга, която четете.

    • Създайте страница за онлайн спонсорство за конкретна дейност за набиране на средства, в която участвате.

    • Напишете статия за вашето училище, за опита си в лагер, екскурзия или програма за обмен на студенти.

    • Качете дигитални творби в блога си.

 

Помислете, преди да публикувате

След стресиращ ден може да искате да излеете негативизма си онлайн насабран от класа, учител или колега. Макар, че може да е трудно да се преодолее този силен вътрешен стремеж, спирането на действието на този импулс ще бъде полезно в дългосрочен план.

 

Саморегулирането е знанието, когато нещо, което искате да публикувате онлайн, не е подходящо.

 

Добро правило е да се запитате дали бихте искали вашите родители или колеги да виждат съдържанието. Ако хората, които търсите, не биха го одобрили, можете да помислите, че работодателят ви или колегите ви също няма да го одобрят.

 

Чрез приемането на тези четири съвета ще сте на път да изградите позитивен дигитален отпечатък, който е предимство за вашата кариера.  Кариерни статии