Подготовка за ден на отворените врати

 

Изборът на университет може да бъде труден и ще искате да получите цялата информация, която можете да получите, преди да вземете решение.

 

Вероятно вече сте задали ключовите въпроси - специализира ли университетът по темата, която искам да уча? Оценява ли се академично? Мястото  работи ли за мен? Можете да научите много от уебсайтовете, но те не биха заместители университета в реалния живот. 

Дните на отворени врати са вашият шанс да се запознаете с персонала на университета, студентите и възпитаниците - и наистина да усетите кампуса и атмосферата, но ще имате нужда от план за атака. Често пъти може да се види повече, отколкото можете да изстискате за един ден.

Изразете интереса си

Уебсайтът на университета може да ви помоли да регистрирате ранен интерес към неговия ден на отворени врати. Това позволява на организаторите да ви изпратят ръководство. Използвайте го преди посещението си - това е пътната карта за целия ден. Планирайте семинарите, на които искате да присъствате (направете какъвто и да е сблъсък?). Намерете ключовите удобства и дори само да научите как да стигнете до там.

Вътрешната следа

Семинарите по време на отворените дни са добър източник на информация, но истинското познание идва от разговорите със служителите, студентите и възпитаниците. Ще ви разкажат нещата, които не можете да прочетете в брошурите.

 

Учениците ще споделят истории за грешките, които са направили или хакове, които са открили, докато са в университета. Какви са най-добрите курсове? Кои са най-добрите преподаватели? Къде е най-добрата храна?

 

Така че един ден преди деня на отворени врати, запишете всички въпроси, които може да имате. Няма глупави въпроси - всеки е там, за да ви помогне.

Свържи се

Говорете с толкова хора, колкото можете - може да срещнете бъдещ наставник или ценен контакт. Ако не знаете откъде да започнете, слушайте разговорите. Те могат да предизвикат някои предложения или да ви помогнат да се обърнете към хората.

Прегърнете неочакваното

Четенето за курса и изслушването му от някой, който го е учил или е преподавал, е много различно. Може да откриете нови възможности или курсове, които дори не сте обмислили. Красотата на един отворен ден е, че тя може да разкрие нови възможности.

Клубове

Университетите предлагат широк кръг от клубове. Те са чудесни места, където могат да се срещнат хора извън вашия курс, а усещането за тях може да отговори на един толкова важен въпрос, както „Какъв курс трябва да уча?“

 

„Ще се забавлявам ли тук?“

 

Ден на отворени врати е денят, в който трябва да изберете!  Кариерни статии