Организиране на ден на отворените врати

 

Университетските дни на отворени врати могат да са чудесен начин, да ви помогнат да изберете в какъв университет да кандидатствате.

 

За да направите своя избор, ще трябва да вземете предвид изискванията за кандидатстване, местоположението, цената и наличието на възможности, като стипендии, учене в чужбина, стажове...

 

За да ви помогне да съберете информация за всеки един от тези аспекти, нищо не е по-полезно от започването на добър план за атака в сезона на отворените дни.

 

Ето някои съвети, които да ви да се отпуснете и да вземете правилно решение.

 

1. Направете план за действие

Кои университети се обръщат към вас? Знаете ли кои предлагат специалността, която искате да кандидатствате? Ако да, какви са изискванията за влизане? Това са въпроси, които ще ви помогнат да изградите своя списък с университети.

 

Когато сте ограничили списъка си, разберете кога всеки университет ще има своя ден на отворени врати.

2. Запишете се за отворени дни

Най-важното нещо, което можете да направите преди деня на отворените врати, е да се регистрирате за събитието. Това гарантира, че ще получите актуална информация. Възможно е също така да има специални събития или информационни сесии, които изискват отделна резервация и да сте в пощенския списък е най-добрият начин да влезете в началото.

 

Планирайте как и кога ще стигнете до всяко място и се уверете, че имате време, за да разгледате всеки кампус. Струва си да отделим време, за да обиколим мястото.

3. Създайте график за всеки отворен ден

Дните на отворените врати са събития, лекции, информационни сесии и развлекателни събития, които се случват по едно и също време.

 

Университетите ще ви помогнат да се сдобиете с план, но не забравяйте да отбележите наистина важните неща. Също така трябва да бъдете сигурни, че ще имате време да се лутате и да решите дали харесвате усещането за мястото. Дайте си достатъчно време, за да стигнете до всяка дейност.

4. Разгледайте кампуса

Ако се запишете, ще останете там известно време, така че отделете време и почувствайте дали е точното място за вас.

 

Какви клубове се предлагат? Можете ли да се присъедините към спортен отбор? Какъв е опитът на студентите? Това са всички големи въпроси, на които може да се отговори само в колежа. Намерете отговорите за себе си или попитайте експертите - настоящите ученици.

 

Ако не разполагате с достатъчно време, определете приоритетите – например сградите или съоръженията, които най-вероятно ще използвате. Например, ако се интересувате от изучаване на науката, отидете в лабораториите, проверете оборудването и проверете дали отговарят на вашите очаквания.

5. Обиколиете общежитията

Ако планирате да се преместите в нов град, за да учите, не забравяйте да обиколите общежитията, ако можете. Много университети предлагат настаняване.

 

Учениците ще помагат с обиколката, така че е подходящо време да ги попитате какво е да се живее там. Какво им харесва в пребиваването и с какво се различават помещенията, храненето...?

6. Задавайте въпроси

Помните ли тези въпроси, които сте написали в началото? Уверете се, че имате достатъчно време, за да получите отговор. По време на всеки отворен ден ще има много учени и студенти, които отговарят на въпроси за университетския живот, изискванията на курсовете и - най-важното - какво е да се учи в този конкретен университет.

7. Разговаряйте с родителите си

Родителите просто искат най-доброто за нас. Бъдете търпеливи с тях - това е от полза и за тях. Да, това е вашето бъдеще и е важно за вас да следвате собствения си път. Така че, защо да не ни помогнат? Насърчете ги да помагат и да задават правилните въпроси.

8. Отзиви

След ден на отворени врати, не забравяйте да прегледате вашите бележки и си спомнете за преживяванията. Това е най-доброто време да решите, кои университети харесвате най-много (и най-малко).   Кариерни статии