СУ "Йордан Йовков"

История

СУ „Йордан Йовков“ е единственото училище в село Рибново, където се обучават ученици от първи до дванадесети клас, като старото име на училището било ОУ „Анещи Узунов“. При създаването на училището то е било само начално, като по - късно е преобразувано в основно и накрая в средно /СОУ/, като се променя и името му.

Виж тук

Материална база

В училището има 16 класни стаи и 2 компютърни кабинета и физкултурен салон. През последните 4-5 години материалната база е ремонтирана изцяло – подменена е дограмата и вратите на цялата сграда; ремонтирани са всички класни стаи; подменено е цялото осветление в сградата, за да съответства на стандартите; ремонтирани са всички санитарни възли. Подменена е цялата училищна мебел. Извършените ремонти са за над 40 000 лева за сметка на бюджета на училището.

Виж тук

Проект "ТВОЯТ ЧАС"

СУ „Йордан Йовков“, с. Рибново предлага 7 извънкласни дейности, които имат за цел преодоляване на обучителните затруднения на учениците и 14 извънкласни дейности по интереси, които за цел да развиват способностите на учениците.

Виж тук

Училищен стол

Още в началото на не толкова далечната 2011 година врати отвари новоизградения училищен стол, в който СОУ „Йордан Йовков“ инвестира над 150 000 лева. Тези средства се влагат за неговото цялостно изграждане и оборудване, с което СОУ „Йордан Йовков“ се превърна в едно от училищата – пионери, които не само осигуряват здравословно хранене, но и възпитават здравословен начин на живот.

Виж тук

Локация
Държава България
Град с. Рибново

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • СУ Йордан Йовков