СУ "СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ"

История

Летописът на просветното дело в Якоруда започва на 17 май 1835 г., когато първият учител, възрожденецът поп Стойко Грашкин за пръв път на обществено място, т. е. в двора на новопостроената църква „ Св. Никола” събира якорудските деца, за да ги учи на четмо и писмо. В последствие училището е настанявано в частни къщи и функционира като килийно. По-широкият умствен кръгозор на поп Стойко му е давал възможност да занимава учениците си с интересни и полезни неща извън програмата.

Виж тук

 

Символи и ритуали

Всяка година на 11 май, в Деня на Св. Св. Кирил и Методий, училището почита своя патрон. Провежда се тържество с литературно-музикална програма, а иконата на светите братя се окичва с гирлянди от цветя. И отново звучи “Върви, народе възродени”,смесвайки се с камбанния звън на църковния празник.

Виж тук

E-училище

От 2017/2018 учебна година в СУ „Св. Св. Кирил и Методий “ се въвежда нова електронна система. Феникс е уеб-базирана електронна система предназначена за директори, учители, родители и ученици. Всеки потребител може да я ползва от компютър или друго устройство с активна Интернет връзка, без ограничение във времето на ползване.

Виж тук

Галерия

Разгледайте нашите снимки от празненства и събития.

Виж тук

Локация
Държава България
Град Якоруда
Адрес ул.”Св. Св. Кирил и Методий” №68

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • СУ СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ