СУ "Св. Паисий Хилендарски"

История

Училището носи името на Паисий Хилендарски – българският народен будител и духовник. Неговата „История славяноболгарская” дори и днес, два века след създаването й продължава да говори живо и непосредствено на нашето време. От нея ние знаем, че не е достатъчно само да си роден в родината, за да се наречеш българин. Трябва да помним историята си, да се гордеем с нея.

Виж тук

Материална база

СУ „Св. Паисий Хилендарски” разполага с 4 етажна масивна сграда, публична общинска собственост, оборудвана с локално парно, телефонна и интернет мрежа. Четирите корпуса съставляващи училището са основно ремонтирани в периода 2006 – 2008 година, като е осигурена отлична работна среда и оптимални условия за протичане на учебно-възпитателния процес.

Виж тук

90 години училище

Някои наричат професията на учителя благородна и хуманна. Други смятат, че е неблагодарна, трети, че това не е професия, а призвание, талант, любов. И едните, и другите имат право. Но ние, учителите, най-добре разбираме, че „учител” значи преди всичко отговорност– отговорност за бъдещето. И сме отговорни не само за сътвореното от нашите ръце и умове, а и за всички културни постижения преди нас, за всичко, градено от народа ни векове наред. Отговорни сме за непрекъсването на връзката между времената, защото нищо на тази земя не е създадено от нищо.

Виж тук

10 съвета, как да бъдете полезни!

Помагайте! Участието на родителите при подготовката за училище е в помощ както на учителите, така и на детето. Осигурете материали и условия за учене вкъщи – лична библиотека или списания на разположение. Четете всеки ден с детето. Давайте добър пример! Покажете на детето със собствените си действия, че му вярвате, че четенето е приятно и полезно. Контролирайте гледането на телевизия, видео и компютърни игри.

Виж тук

 

Новини

Във връзка със „Седмицата на професионалните умения в България“ учениците от седмите класове на СУ „Свети Паисий Хилендарски“ гр. Кресна, с класни ръководители Георги Петков и Мая Митова, посетиха РАЙМАР ООД – фирма за обработка на Естествен камък и производство на Градинско обзавеждане.

Виж тук

Квалификация

В настоящата страница педагозите от училището могат да намерят информация за кариерното развитие на педагогическите специалисти, за изработване на учителско портфолио и полезни материали от обучения.

Виж тук

Локация
Държава България
Град Кресна
Адрес ул. "Цар Борис" 12

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • СУ Св. Паисий Хилендарски