Средно Училище „Райчо Каролев”

Нашето училище

Нашето училище е открито в началото на 1976/1977 г. като XI основно училище „Таня Карпинская“. Днес е средищно училище, което разполага с три училищни автобуса. Учениците от начален етап и всички пътуващи ученици са обхванати в целодневна организация на учебния ден. Училището е с обновена сграда, съвременни и модерни спортни площадки. В училището се обучават 637 ученика, разпределени в 28 паралелки. За всеки клас има самостоятелна класна стая. Училището разполага с 11 специализирани учебни кабинета. Разполагаме с кабинет за индивидуална работа с деца със специални образователни потребности. На разположение в сградата ни има училищен стол и оборудвана кухня към него.

Виж тук

История на училището

Училището е открито в началото на учебната 1976/1977 г. като XI основно училище „Таня Карпинская”. В съответствие с Правилника на Министерството на народната просвета за общообразователните училища от учебна 1990/1991 г. е преобразувано в средно общообразователно. По предложение на учителската колегия и с решение на Временния изпълком на Общински съвет – град Габрово от 1991 г. приема името на бележития народен просветител Райчо Каролев.

Виж тук

Материална база

Училището разполага с модерна материално-техническа база отговаряща на съвременните изисквания. СУ „Райчо Каролев“ е място за личностно развитие на учениците, за изява на техните способности и дарования.

Виж тук

Прием

Прием в 1-ви, 4-ти, 7-ми клас.

Виж тук

Локация
Държава България
Град Габрово
Адрес ул. "Любен Каравелов" 48

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър