СПОРТНО УЧИЛИЩЕ "ДИМИТЪР РОХОВ" гр.СЛИВЕН

 

ИСТОРИЯ

Спортното училище "Димитър Рохов" в гр.Сливен е създадено през 1984 година. В училището се извършва прием и обучение на ученици по следните спортни специалности: борба, вдигане на тежести, джудо, лека атлетика и футбол.

Финансирането на институцията е общинско, а обучението на учениците е целодневно. Учениците, които не са от гр.Сливен, ползват безплатно общежитие, намиращо се в сградата на училището.

Освен в спорта, учениците от СУ "Димитър Рохов"-гр.Сливен са силни и в общообразователните предмети и участват в конкурси и олимпиади на областно и национално ниво. В училището се извършва прием и обучение на ученици от VI клас до XII клас по следните спортни специалности:

  • джудо - самбо
  • борба
  • вдигане на тежести
  • лека атлетика
  • акробатика
  • футбол

В СУ "Димитър Рохов"- гр.Сливен се предлага отлична подготовка на ученици от VI до XII клас в редица спортни дисциплини. Голям процент от учениците, завършили своето образование в спортното училище продължават образованието си във Висши училища в България и чужбина.

Благодарение на училищния екип и отличната подготовка, която възпитаниците получават в областта на образованието и спорта, те се реализират успешно в общественият живот и в професионалния спорт.

 

Повече за живота в училището може да намерите на сайта ни ТУК

Локация
Държава България
Град Сливен
Адрес бул. "Бургаско шосе" № 2 e-mail: sport_sliven@abv.bg Директор: тел/факс: 044 / 66 77 98 ; Канцелария: 044/667453

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър