Разложка професионална гимназия "Никола Стойчев"

История

Откритото през 1968 г. със заповед на Министерството на народната просвета Средно професионално-техническо училище по лесохимическа и целулозна промишленост през 1992 г. се трансформира в Техникум по хранително-вкуова промишленост и туризъм. През 2003 г. статутът на училището е променен и става Професионална гимназия по туризъм и хранителни технологии. Четири години по-късно, през 2007 г., гимназията свързва името си с Разложкия маестро Никола Стойчев.

Виж тук

Новини

На 27.03.2019 г. завидни знания и умения показаха учениците от X клас в открит урок по математика на тема „Решаване на триъгълник“, с преподавател Маруся Мюфтийска. С интерес, любознателност и състезателен дух учениците се надпреварваха да решават задачи, прилагайки синусова и косинусова теорема. Бяха използвани интерактивни методи, които развиват визуалната памет, логическото мислене, интуицията, както и ИКТ. Задачите бяха градирани по трудност. Гости бяха учители от гимназията.Те определиха наблюдавания урок като пример за висок професионализъм в една позитивна и емоционална среда, в която учениците развиват потенциала и възможностите си.

Виж тук

Икономическа информатика

Икономическа информатика е дисциплина създадена в Германия под името „Wirtschaftsinformatik“, и води началото си от шейсетте години на двадесети век. Специалността обхваща: Наука, която се занимава с описание, разработване, оформяне и прогнозиране на базиращи се на компютър информационни системи и приложението им в икономиката и администрацията.

Виж тук

„Организация на хотелиерството”

Обучението се осъществява по учебен план с разширено/интензивно изучаване на английски език. Специалността дава знания по организация и управление на всички дейности в хотела, свързани с посрещането, настаняването, изхранването и обслужването на туристите, управлението и техниката в хотелиерството и ресторантьорството; допълнителните дейности в хотела; съвременните маркетингови и рекламни концепции съобразно стандартите за работа и изискванията за високо качество на хотелиерския продукт, съответстващ на категорията на обекта.

Виж тук

„Кетъринг”

Кетъринг не е само осигуряване на храни и напитки. Кетъринг означава доставяне, обслужване, полагане на грижа, старание, задоволяване. Кетъринг е цялостно подготвяне и осъществяване на тържества, коктейли, вечери, конференции. Кетъринг спестява време и усилия, организира събития или мероприятия. Ресторантьорът в кетъринга проучва търсенето и предлагането на кетърингови услуги, разработва, предлага, организира и контролира кетърингово събитие, носи отговорност за прилагането на процедурите и изискванията за осигуряване на безопасност.

Виж тук

„Производство на кулинарни изделия и напитки”

Специалността е от професионално направление „Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг”. Обучението се осъществява по учебен план. Готварството е едно от най-старите изкуства в света. То се изразява в умението да се приготвят в богато разнообразие ястия и напитки, които да бъдат вкусни, хранителни и полезни за организма. Ако обичате да готвите, ако харесвате вкусно приготвеното, добре оформеното и красиво поднесено ястие и искате да се забавлявате и печелите пари от това, тогава – вашето място е при нас!

Виж тук

Локация
Държава България
Град Разлог
Адрес ул. "Калиново" 1

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • Разложка професионална гимназия Никола Стойчев