Профилирана гимназия за романски езици "Георги Стойков Раковски"

История

Сградата на гимназията е построена през 1938 – 1942 г. по проект на бургаския архитект Храбър Попов. И до днес тя респектира със своята внушителна външност и вътрешна функционалност. Последният етаж, наричан някога „гълъбарника“ е бил предназначен за общежитие. В партера – училищен стол, лекарски и зъболекарски кабинети, баня, парно отопление, по етажите – класни стаи и кабинети по природните науки и музика, гардероби.

Виж тук

Нашата гордост

С голямо удоволствие поздравяваме учениците, които тази година бяха наградени от Кмета на гр. Бургас – г-н Димитър Николов с различни отличия. Техните успехи са гордост за нашата гимназия, която продължава да се развива като едно от най-добрите училища в гр. Бургас и с повече усилия от ваша страна и от наша, на вашите учители, би могла да бъде от най-добрите училища и в страната.

Виж тук

Иновация

Първи уроци с подхода „Обърнат клас“. Урок по френски и италиански език с преподаватели Вера Антонова и Златина Меранзова.

Виж тук

Какво представляват изпитите DELF?

Това е Диплома за владеене на френски език, която се издава от Френското Министерство на образованието, която няма давност и е валидна навсякъде по света. Изискванията за различните нива на владеене на езика са съобразени с Общата Европейска рамка. Учениците, които искат да продължат обучението си във Франция трябва да притежават DELF В2.

Виж тук

DELE

Съкращението DELE означава “диплома по испански като чужд език”. Тази диплома е официален документ и е валидна в цял свят, удостоверяваща владеенето на испански език. Издава ги Министерството на образованиетo на Испания. В България изпитите за придобиване на DELE се организират от Институт Сервантес-София.

Виж тук

Локация
Държава България
Град Бургас
Адрес бул.“Стефан Стамболов“ №19

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • Профилирана гимназия за романски езици Георги Стойков Раковски

" class="note-video-clip" frameborder="0" height="360" width="100%">