ПМГ "Акад. С. Корольов"

Материална база

Кабинетът по химия това е образователно пространство за обучение по предмета, за провеждане на извънкласни мероприятия, за организиране на учебно-изследователски дейности на учениците, за провеждане на реални и виртуални химични експерименти.

Виж тук

Училищно настоятелство

Създаденото Училищно настоятелство към Природо – математическа гимназия „Акад. Сергей Корольов" – Благоевград е регистрирано като юридическо лице с нестопанска цел и е вписано в Централния регистър на юридическите лица за осъществяване на общественополезна дейност. То набира средства за осъществяване на целите, залегнали в устава, чрез дарения. Постъпленията от дарения дават възможност на училищното настоятелство да заплаща участията на отборите на ПМГ на състезания, олимпиади и други мероприятия в страната и чужбина. По този начин се създава възможност на ученците на Нашата гимназия да представят училището на повече състезания. Всяка година определена сума се заделя и за подобряване на материалната база на Природо – математическата гимназия.

Виж тук

"УЧЕНИЧЕСКИ ОЛИМПИАДИ И СЪСТЕЗАНИЯ"

Основната цел на Националната програма е създаване на условия за индивидуално или групово обучение на учениците с изявени таланти, способности и интереси в определена област на познание и осигуряване на средства за участието им в олимпиади, състезания и конкурси.

Виж тук

"ТВОЯТ ЧАС"

Основна цел на проекта е създаване на условия за повишаване на потенциала на учениците и възможностите им за успешно завършване на средното образование чрез допълване, развиване и надграждане на техните знания, умения и компетентности, придобити в рамките на задължителната им подготовка в училище.

Виж тук

Театрална Формация "Птиците"

Идеята за драмсъстав (или театрална група) към ПМГ не е от вчера. През годините е имало опити, които повече или по-малко са били спорадични. Последният такъв е през учебната 2007-2008-а година. Тогава младият учител Павлин Славов прави опит да постави пиеса, но нещата буксуват, на няколко пъти се правят промени в състава и в края на краищата нищо не се получава. Нещата започват да се променят през следващата учебна 2008-2009-а. Тогава Павлин Славов, този път по-амбициран, сформира група от десетина ученика и започва работа по пиеса на твърде актуална тема (насилието в учебните заведения). На 25-и юни, 2009-а година е премиерата и единственото представление на „Бум, бум, мъртъв си!” (автор е американския драматург Уилям Мастросимоне).

Виж тук

Локация
Държава България
Град Благоевград
Адрес ул. "Марица" 4

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • ПМГ Акад. С. Корольов