ПГЖПТ"Никола Корчев"

История и патрон

1957 г. – разкрит е „Вечерен техникум по железопътен транспорт” за нуждите на жп завод „Г. Димитров” и всички поделения на БДЖ; 1967 г. – въвежда се задочна форма на обучение...

Виж тук

Учебна база

За практическото обучение се използват електротехническите лаборатории, оборудвани с нова работна и измервателна апаратура, закупена по проекта „Модернизиране на професионалното обучение”. Работните места на преподавателите в училището са оборудвани със съвременна компютърна техника. ПГЖПТ „Н.Корчев” поддържа връзки с НК „ЖИ”, БДЖ – ЕАД и лицензирани фирми, които осигуряват провеждането на практическото обучение на реални работни места на учениците.

Виж тук

Специалност „Компютърни мрежи“

Специалност „Компютърни мрежи“ е сравнително нова, но богатата материална база, която включва – пет съвременни компютърни кабинета с високоскоростен LAN Internet; компютърен кабинет, снабден с отделен сървър и 10 модерни терминални станции, таблети, специализирани лаборатории и работилници са много добра основа за обучението на бъдещите компютърни специалисти.

Виж тук

Специалност „Локомотиви и вагони“

Осигуряване на висококвалифицирани кадри в областта на диагностиката, ремонта , монтажа , демонтажа и регулирането на възлите и агрегатите на локомотивите и вагоните.

Виж тук

Специалност „Електрообзавеждане на железопътна техника“

Овладяване на система от знания и умения за проектиране, конструиране, диагностика, ремонт и експлоатация на електрически съоръжения, машини, апарати и уредби в жп-транспорта.

Виж тук

Специалност „Осигурителни и комуникационни системи в жп инфраструктура“

Възпитаниците да получат знания за аналоговите и цифровите комуникационни и осигурителни системи, компютъризираните гарови централизации, мобилните, радиорелейните и спътниковите комуникации.

Виж тук

Локация
Държава България
Град София
Адрес бул."Илиянци" №2

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър