ПГТМД-София

База

Гимназията разполага с две сгради – учебен и производствен корпус. В учебния корпус са разположени 4 художествени ателиета, 3 компютърни кабинета, физкултурен салон оборудван с много и разнообразни съвременни фитнес уреди, лекарски кабинет, класически учебни стаи, текстилна лаборатория, библиотека, специализиран педагогически кабинет, самостоятелна зала за срещите на ученическия съвет, стилен с приятна атмосфера и добре зареден училищен бюфет Практическото обучение се провежда в производствената база, намираща се на бул. Димитър Петков № 116. В нея са изградени 4 шевни работилници, тъкачна, предачна и плетачна работилници.

Виж тук

История

 

Виж тук

Графичен дизайн

По време на творческият курс на обучение в специалността Графичен дизайн, учениците ще придобият задълбочени познания по композиция, шрифт и калиграфия, фотография, анимация, векторна и растерна графика. Овладяването на широка гама от приложен софтуер като Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, CorelDRAW, AutoCAD и 3D Studio Max, ще им позволи да боравят еднакво добре както в двумерна така и в тримерна среда.

Виж тук

Моден дизайн

Обучението по тази специалност дава възможност на бъдещите дизайнери в областта на модата да осъществяват собствените си идеи и да да създават облекло по свой вкус. Изгражда усет към съчетаване на цветове и шарки. Дава знания и умения за използване на различни платове и материали. Усвоява се техниката и технологията за изработване на облекло и аксесоари. Възпитава се естетическото чувство. Насърчават се самостоятелните изяви и включването в творчески проекти.

Виж тук

Интериорен дизайн

В тази специалност се изучават, проучват и творчески се решават въпроси, свързани с дизайна на вътрешната среда.. Проектира се интериор за комфортно и приятно живеене и работа. Разработват се дизайнерски проекти, които се визуализират със съвременни средства. Художественото и декоративно оформяне на интериора с помощта на форми и материали дава възможност на бъдещите дизайнери на интериор да се научат да създават удобства, функционалност и комфорт.

Виж тук

Компютърно проектиране

Обучението по специалността дава възможност на бъдещите десенатори да усвоят знания за художественото оформяне на тъкани и плетени платове и за изработване на ръчно рисуван текстил, които изменят по законите на красотата окръжаващата човека действителност. Изучавайки основните правила на композицията, създаването на орнаменти, проектирането на текстилни рисунки ръчно и с помощта на компютър и технологичните възможности на различните производства, чрез своето творчество бъдещите десенатори се учат да отговарят на естетическите потребности на хората и да оказват огромно емоционално въздействие върху чувствата им.

Виж тук

Локация
Държава България
Град София
Адрес ул. „Балша” №2

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • ПГТМД-София