ПГИТ "Проф. д-р Асен Златаров"

История

Начало - 1959 година- Професионално-техническо по обществено хранене и облекло. 1972 година- Средно професионално училище по обществено хранене и облекло. 1975 година- Обособяване на Средно професионално училище по обществено ранене. Училището приема за свой патрон Асен Златаров. 1995 година- Преобразуване на Средно професионално техническо училище по обществено хранене "Проф.д-р Асен Златаров" в Техникум по търговия и туризъм "Проф. д-р Асен Златаров". Поставя се началото на обучение в направление "Икономика" по специалност "Пазарна икономика". 2003 година- Техникум по търговия и туризъм се преобразува в Професионална гимназия по икономика и туризъм "Проф. д-р Асен Златаров".

Виж тук

Патрон

Изтъкнат български учен, писател, общественик и публицист от 20-те и 30-те години на ХХ век, основоположник на биохимията в България...

Виж тук

Професии и специалности

Учебна 2018/2019 година - професии и специалност...

Виж тук

Училищни новини

Нови спортни успехи за златаровци в навечерието на националния празник 3 март. Отборът ни по баскетбол при девойките отново се изкачи на най-високото първо място в общинските ученически игри. По пътя към златните медали девойките отстраниха отборите на ОУ”Кочо Мавродиев” и гимназия „Пейо Яворов”. Инфарктен се оказа двубоят за първото място. Нашите момичета водеха през цялото време с между 6 и 8 точки разлика. Бореха се буквално за всеки кош.

Виж тук

Локация
Държава България
Град Петрич
Адрес ул. "Отец Паисий" 2

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • ПГИТ Проф. д-р Асен Златаров