ПГИИ "Проф. Н. Райнов"

Николай Райнов

Николай Райнов е уникален в историята на новата българска култура – необикновено разностранен талант: поет, белетрист, драматург, есеист, литературен и художествен критик, учен-теоретик, историк и популяризатор на изкуството, философ и стилист, преводач, публицист, неизтощим разказвач, вдъхновен интерпретатор на нашия и световния приказен фолклор; художник-декоратор, изучаващ и опитващ разнообразни живописни и графични техники.

Виж тук

Защо ПГИИ "Проф. Николай Райнов" ?

Профилирана гимназия за изобразителни изкуства "Професор Николай Райнов" предлага професионално обучение в областта на изобразителните и визуалните изкуства след завършен 7 клас, в специалността „Компютърна графика“. Гимназията е създадена през 1992 г. като общинско училище. Основните принципи, залегнали в програмата на училището са индивидуалното творческо развитие на децата и създаването на конкурентно способни млади творци.

Виж тук

Компютърна графика

В професията Компютърна графика учениците придобиват изобразителна и визуална култура, както и специфични технически познания, необходими за задълбочена работа с цифрови изображения. Усвояват умения да проектират обекти в двумерно и тримерно виртуално пространство, да измислят и реализират оригинален дизайн за съвременни визуални мултимедийни проекти, презентации, видеоклипове и реклами.

Виж тук

Художествена керамика

В ателието учениците се запознават с необходимите материали за създаване на керамични художествени предмети; с различните техники и технологии за изработване на керамично произведение...

Виж тук

Графичен дизайн

Изучава се познаването и използването на различни видове шрифтове при създаване на рекламен продукт и следването на специфичната технологична последователност при работа.

Виж тук

Художествена керамика

В ателието учениците се запознават с необходимите материали за създаване на керамични художествени предмети; с различните техники и технологии за изработване на керамично произведение...

Виж тук

Визуални изкуства

В ателието по Визуални изкуства учениците придобиват изобразителна и визуална култура, навлизат в тайните на фотографията, усвояват умения да използват камера за заснемане на определен материал, необходим за създаването на визуален продукт...

Виж тук

Скулптура

Ателието по Скулптура е оборудвано с: въртележка за моделите, скулптурни стативи, глина, гипс, различни инструменти и други необходими помощни пособия и материали като албуми и репродукции на художествени произведения.

Виж тук

Локация
Държава България
Град София
Адрес УЛ. ПРОФ. НИКОЛАЙ РАЙНОВ №2

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • ПГИИ Проф. Н. Райнов