ПГХВТ “ПРОФ.Д-Р ГЕОРГИ ПАВЛОВ”

История

С постановление на Министерския съвет № 993 от 08.1951г. в София е открито ново учебно заведение-Техникум по месото и месните продукти. То е първото училище в страната от този род. Създадено е по предложение на Марин Маринов-директор на колбасарска работилница,който е и първия директор на училището. Новото училище е настанено в две стари сгради на ул.”Хайдут Сидер”№10.

Виж тук

Новини

Професионалната гимназия по хранително-вкусови технологии „Проф. д-р Георги Павлов“ в кв. „Илинден“ е с напълно ремонтирана учебна база. Ремонтът на училището е на стойност малко над 1 611 000 лева, финансиран по приоритетна ос 3 „Регионална образователна инфраструктура“ на Оперативна прогарама „Региони в растеж“ 2014-2020, а Столичната община е бенефициент по проекта.

Виж тук

СПЕЦИАЛНОСТ: “ПРОИЗВОДСТВО НА МЕСО, МЕСНИ ПРОДУКТИ И РИБА”

Училището е създало традиционни връзки с предприятия от хранително-вкусовата промишленост, които предоставят материалната си база за практическо обучение и дават възможност за включване на учениците в реалния производствен процес.

Виж тук

СПЕЦИАЛНОСТ „ПРОИЗВОДСТВО И ПРЕРАБОТКА НА МЛЯКО И МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ”

Първата паралелка „Оператор в производството на млечни продукти” с 3 годишен срок на обучение е разкрита през далечната 1974-75 учебна година. През учебната 1988-89 г. започва прием на ученици и по специалността ”Техник – технолог в производство на мляко и млечни продукти” с 4 годишен срок на обучение.

Виж тук

СПЕЦИАЛНОСТ “ПРОИЗВОДСТВО НА АЛКОХОЛНИ И БЕЗАЛКОХОЛНИ НАПИТКИ”

В резултат на обучението по тази професия учениците придобиват знания и умения за: управление и контрол на технологичните процеси в производството на пиво, вино, натурални сокове и газирани безалкохолни напитки извършване на технохимичен и микробиологичен контрол на суровините, материалите и готовата продукция...

Виж тук

СПЕЦИАЛНОСТ ”ПРОИЗВОДСТВО НА ЗАХАР И ЗАХАРНИ ИЗДЕЛИЯ ”

През целия учебен процес учениците се запознават със съвременните технологии за производство на захарни изделия, съобразени с европейските изисквания, и усвояват умения за работа в екип.

Виж тук

Локация
Държава България
Град София
Адрес ул.”Хайдут Сидер” №10

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • ПГХВТ “ПРОФ.Д-Р ГЕОРГИ ПАВЛОВ”