ПГЕА

История

През 1951 г. се основава техникум за подготовка на техници по силни и слаби токове „Сергей Миронович Киров“ с директор инж. Иван Алексиев. През 1963 г. техникум „Киров“ получава нова сграда на бул. „Овча купел“ № 1. Сградата има над 75 помещения, физкултурен салон и работилници. През 1976 г. в училището се откриват класове по автоматизация и роботика.

Виж тук

Материална база

Училището разполага с компютърни кабинети, учебни лаборатории, салон за физическо възпитание и спорт, тенис на маса, лекарски кабинет, библиотека и интернет.

Виж тук

Проекти

Проектът ,,Леден Киборг” е вдъхновен от суровия живот на ловците в леденаа пустош. Открихме, че човешкото тяло е много добре адаптирано за живот в умерена среда, но не и в екстремни условия, което създава висок риск за хората работещи и живеещи в екстрмни условия, като например изследователи, ловци, техници, алпинисти, космонавти и други.

Виж тук

Система за картографиране и контрол на водните ресурси

Последните години в следствие на неблагоприятни климатични условия и субективизъм при вземане на управленчески решения при управление на водното богатство на Република България се получиха трайно негативни последствия на територията на държавата, както следва : човешки жертви, значителни материални щети на сградния фонд и обработваемите земеделски площи. Бяха съсипани хиляди човешки съдби.

Виж тук

PASTORALISM HELP

Пасторализмът е поминък с отглеждането на големи стада от животни (например камили, лами, якове, овце, кози, говеда, елени, коне и други). Практикува се от повече от 500 милиона души на планетата. Тази тема „ЕMobile Pastoralism” беше поставена от НАСА на международния хакатон – Nasa International Space Apps Challenge, 2016.

Виж тук

Локация
Държава България
Град София
Адрес бул. „Овча купел“ 1

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • ПГЕА