ПГАВТ "А.С.ПОПОВ"

История

 

През 1959 г. в България се излъчва първият телевизионен сигнал. Само една година след това на 5 ноември 1960 г. е създаден Техникум по слаботокова електротехника за подготовка на среднотехнически кадри за Българската телевизия, радио и съобщителна техника.

Виж тук

Специалност „Телекомуникационни системи“

 

Специалността „Телекомуникационни системи” е модерна и перспективна специалност. С изучаването на учебни предмети като Електротехника, Градивни елементи, Аналогова схемотехника, Цифрова схемотехника, учениците поставят основите за изучаването на бъдещата им професия.

Виж тук

Специалност „Приложно програмиране“

 

Придобиват се знания и умения за операционни системи, бази данни, езици за програмиране; професионални компетенции за работа с компютри и сървърни архитектури, конфигуриране, администриране и създавене на приложен софтуер. След завършване на обучението си учениците могат да се реализират във фирми като консултанти, поддръжка на софтуер, интернет и приложения, администратори на уеб сайт, фрилансери и др.

Виж тук

Специалност „Системно програмиране“

 

Придобиват се знания и умения за компютърни системи, бази данни, компютърни мрежи, графика и дизайн; професионални компетенции за интернет и обектно ориентирано програмиране, инсталация, конфигурация и администрация на софтуер, създаване на Web приложения.

Виж тук

Локация
Държава България
Град София
Адрес бул. Сливница №10

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър