ПЧАГ "Уилям Шекспир-Инт. Инв."

Училището

Първа частна английска гимназия “Уилям Шекспир” (заповед на МОН РД 14 – 90/ 26.07.1994 година) е основана през 1994г. от доц. д-р Михаил Петров. Тя е първата частна английска гимназия в България.

Виж тук

Иновативно училище

Първа частна английска гимназия „Уилям Шекспир – Интелект Инвест“ е регистрирано като ИНОВАТИВНО УЧИЛИЩЕ, Член на българската асоциация на частните училища, Акредитиран член на ОПТИМА и член на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.

Виж тук

Прием

За учебната 2019/2020 год. гимназията приема ученици: 1. Завършили VІІ клас за паралелки с интензивно изучаване на английски език в VІІІ клас – профил “Чужди езици” . 2. Ученици в ІХ, Х,ХІ, ХІІ клас от други училища в България. 3. Ученици от други държави във всички класове. (В гимназията са се обучавали и се обучават чуждестранни ученици).

Виж тук

Обучение

Профил „Чуждоезиков“ („Чужди езици“) с интензивно изучаване на английски език и по избор испански, френски, немски или руски език и варианти: (1) Български език и литература и История и цивилизация; (2) Математика и География и икономика; (3) Химия и опазване на околната среда и Биология и здравно образование. Варианти (1), (2) и (3) се сформират при минимум 6 ученици, заявили желание за изучаване на съответния вариант.

Виж тук

Реализация

От основаването през 1994 година до 2015 година гимназията са завършили 17 випуска и над 1800 ученици.

Виж тук

Локация
Държава България
Град София
Адрес ул “Стара планина” № 13

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • ПЧАГ Уилям Шекспир-Инт. Инв.