ІІ АЕГ "Томас Джеферсън"

Патрон

 

„Само когато хората притежават достатъчно знание, може да им бъде поверено управлението на собствените им съдби.” Томас Джеферсън

Виж тук

Материална база

 

"Една къща се строи с мъдрост, мебелира се с разбиране, а стаите й се пълнят със знание..." - Т. Джеферсън

От основаването си до месец септември 2011 г. Втора английска езикова гимназия се помещава в две сгради, разположени в съседство, в район "Илинден". Това дава възможност на учениците от 8. клас да учат по време на цялата учебна година само първа смяна. Останалите помещения се използват за езикови кабинети, ателие по изобразително изкуство, ателиета за извънкласни клубни и проектни дейности.

Виж тук

Информация

 

Ръководството на 2 АЕГ "Томас Джеферсън" е убедено, че високи резултати в учебно-възпитателния процес могат да бъдат постигнати само при тясно сътрудничество и взаимодействие между родители, ученици и учители. Актуалната и навременна информация е един от ключовете към успеха. Затова в тази рубрика сме публикували най-важните според нас графици, регламентиращи разпределението на учебното време, на извънкласните форми на работа и възможностите за преки контакти с учителите от гимназията.

Виж тук

Извънкласни дейности

 

През ваканциите се организират екскурзии в страната и чужбина с цел да се обогатят познанията на учениците за историята, културата, съвременното развитие на посетените държави както и да се осмисли приятно свободното им време.

Виж тук

Локация
Държава България
Град София
Адрес ул.Траяновa врата 26

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • ІІ АЕГ Томас Джеферсън