ЕГ "Акад. Людмил Стоянов"

История

Езикова гимназия “Академик Л. Стоянов” е изградена като самостоятелно учебно заведение през учебната 1984-1985 година. В началото си тя има 13 паралелки с общ брой на учениците 325. Днес в нея се обучават над 800 ученици в 30 паралелки по английски, немски и френски език, както и информатика и информационни технологии като профил.

Виж тук

Материална база

Физкултурен салон, две игрища за футбол, две за баскетбол и две за волейбол. Зала за тенис на маса.Осем компютърни кабинета, оборудвани с модерни компютри от висок клас. Видеозала за френски и английски език. DSD кабинет, оборудван от Немското посолство по програма. Кабинетът включва мултимедийни продукти, лаптоп и компютър.

Виж тук

Наша гордост

Представяме ви постиженията на наши ученици. Учениците от Езикова гимназия традиционно са носители на първите награди от конкурси за разкази, есета и публикации, провеждани на републиканско ниво през годините.

Виж тук

Ученически парламент

Какво представлява? Това е организация, създадена от нас, учениците с основна цел да се грижи, най-общо казано, за интересите ни. Общите ни усилия и координирани действия ще помогнат на всеки от нас при осъществяване на най-смелите му проекти, не само в обществен, но и в личен план. От друга страна, проблемите, възникващи в един или друг клас на училището, когато са поставени за разискване, биха намерили бързо своето решение с пряката ангажираност на всеки отделен ученик. Тази наша организация има правото и задължението да действа в такова сътрудничество с училищното настоятелство, ръководството на училището, педагогическия съвет и отделните учители, че да съумее да направи и по-приятно, и по-полезно времето, през което сме ученици на ЕГ „Акад. Людмил Стоянов”. Всеки от нас, чрез ученическия парламент, ще може да увеличава основанията на българското общество да се нарича гражданско!

Виж тук

Локация
Държава България
Град Благоевград
Адрес ул. "Марица" 4

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • ЕГ Акад. Людмил Стоянов