ЧЕСОУ "Дорис Тенеди"

История

Училище „Дорис-Тенеди“ е регистрирано през 1994г. първоначално като начално училище с интензивно изучаване на английски език. През 1998г. училище „Дорис-Тенеди“ получава пълен лиценз и е първото училище, което формира затворен цикъл на образование – от предучилищна възраст до ХII клас с немска и английска езикова гимназия.

Виж тук

Материална база

Материалната база на училището обезпечава съвременен учебен процес на европейско ниво. Училището е разположено в квартал Бели брези, в центъра на София, с удобeн транспорт от и до всички райони на града.

Виж тук

Какво повече получават нашите ученици?

„Дорис-Тенеди“ разполага с преподавателски екип, за който всяко училище може да мечтае. Това са учители със сериозен методически опит и висока професионална квалификация. Част от тях са хабилитирани преподаватели от Софийския университет, Българската академия на науките, Нов български университет, Технически университет и учители от елитни училища. В училището работят или са привлечени като консултанти водещи методисти във всички частно-научни области.

Виж тук

Съвременно чуждоезиково обучение

Чуждоезиковото обучение в училище „Дорис-Тенеди“ следва европейската традиция за овладяване на няколко чужди езика до завършване на гимназията и независимо че е заложено в нашата концепция още през 1994г, отговаря в пълна степен на Препоръките на Съвета на Европа „R(98)6“ от 17 март 1998г.

Виж тук

Изграждане на духовната и ценностната система

Училище „Дорис-Тенеди“ живее с интелектуалните, социалните и емоционалните потребности на своите ученици. То се стреми да формира силни, независими и духовно богати личности, уверени в собствените си сили, съпричастни към обществените потребности и демократичния процес.

Виж тук

Локация
Държава България
Град София
Адрес ул."Нишава" №66

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • ЧЕСОУ Дорис Тенеди