ЧЕГ "Проф.д-р В. Златарски"

Международно средно образование в Гимназия Златарски

Международна гимназия “Проф. д-р Васил Златарски’ е основана през 1995г. като английска езикова гимназия, а през 2003г. става първото училище на International Baccalaureate (IB) в България. През 2010г. Гимназия Златарски става първото българско училище, което получава оторизация да обучава по британските програми IGCSE и A Levels. Училището е единствено по рода си в България, защото интегрира българската образователна система с международната програма на International Baccalaureate и британската система за гимназиално образование – IGCSE и A Levels. Учебният план на гимназията е одобрен от МОН, International Baccalaureate Organisation (IBO) и Cambridge International Examinations (CIE). Завършилите получават две дипломи: българска за средно образование и международна – IB или A Levels.

Виж тук

Защо Златарски

Международна Гимназия Златарски предлага образование, отговарящо на изискванията на съвременния свят. Методологията на International Baccalaureate е разработена от международни специалисти и програмата е доказала способността си да изгражда у учениците знания, умения и поглед към света, които им помагат да се справят с предизвикателствата на университетското образование. IB методологията е интегрирана в обучението на учениците от 8 до 12 клас.

Виж тук

Интерактивни технологии

Технологии в класната стая на Гимназия Златарски: Всички класни стаи на Международна гимназия Златарски разполагат с интерактивни бели дъски StarBoard. Интегрирани в системата на обучение, новите технологии спомагат за по-голяма гъвкавост на учебния процес и ангажирането на учениците с интерактивни уроци.

Виж тук

International Baccalaureate

Международна гимназия Златарски е първото, най-утвърденото и най-голямото училище на International Baccalaureate в България. Гимназията е и училището с най-голям опит и най-високи резултати в България на Международния Бакалауреат. От 2003г. в Гимназията се преподава по Дипломната програма на Международния Бакалауреат (IB Diploma Programme) и досега повече от 500 ученици успешно са получили своите международни дипломи и сертификати в Гимназия Златарски. Това позволява на завършилите училището да се реализират успешно в някои от най-престижните световни университети.

Виж тук

IGCSE

International General Certificate of Secondary Education (IGCSE) e 2-годишна академична програма за средно образование (9 и 10 клас), в която се обучават ученици на 14 – 16-годишна възраст във Великобритания, както и в множество международни училища по цял свят. Гимназия Златарски обучава по програмите IGCSE и е изпитен център за полагане на британските изпити в България.

Виж тук

Често задавани въпроси

Кога започна обучението по програмата на IB в България? Гимназия Златарски въведе програмата на Международния Бакалауреат в България през 2003г. След години на взискателна подготовка, планиране, подобряване на учебния план, обучение на учители и одобрителни инспекции на училището, Гимназия Златарски предложи програмата както на български ученици, така и на международни ученици.

Виж тук

Локация
Държава България
Град София
Адрес бул. Кл. Охридски № 49

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • ЧЕГ Проф.д-р В. Златарски