Американски колеж в София

История

Американският колеж в София е една от най-старите американски образователни институции извън пределите на САЩ. Той води началото си от училището за момчета, основано от американски мисионери във Филипополис през учебната 1860-61 година. Същите тези мисионери, под ръководството на д-р Джеймс Ф. Кларк, три години по-късно основават училището за момичета в Ески Загра и по-късно двете училища прерастват в едно - Американския колеж.

Виж тук

Опознайте нашия учебен комплекс!

Училището разполага с осем наскоро ремонтирани класически сгради, които се намират в парк, разположен на площ от 52 акра. Материалната база включва седем учебни сгради, 62 класни стаи, четири компютърни лаборатории, три научни лаборатории, театрална зала с 435 места, концертна зала със 180 места, общежитие за учениците с 28 места, закрита мултифункционална спортна зала с надуваема конструкция на площ от 1276 м2, няколко вътрешни спортни съоръжения, сред които стена за катерене, студио за танци, фитнес център, както и открити баскетболни кортове и спортни игрища.

Виж тук

Защо да изберете нас?

Развиваме у учениците критическо мислене, създаваме умения за конструиране на логическиаргументи и за изразяване на мнението по начин, уважаващ личността на Другия..

Виж тук

Прием

Американският колеж в София, акредитиран от МОМН, MSA и IBO, приема български и чуждестранни граждани на база на техните резултати от приемните изпити на училището.

Виж тук

Академични програми

Американският колеж в София осигурява на своите ученици образование на най-високо академично ниво, целящо успешен прием в престижни висши учебни заведения. Освен овладяване до съвършенство на учебния материал, в колежа учениците биват поощрявани да мислят критично, да развиват умения за разрешаване на проблеми и да проявяват интелектуална независимост. От тях се очаква ясно да отговарят на въпроси в клас, както и да проявяват проницателност и задават въпроси на себе си, на своите преподаватели и съученици. Работи се усилено за развиването на писмената и устната езикова култура.

Виж тук

Център за писане

Помагаме ви да засилите своите умения в областта на писането и общуването, като ви предоставяме ресурси, работна среда и индивидуална подкрепа за всякакъв вид задачи и проекти, изискващи писане – съчинения, презентации, лични профили, творческо писане и други.

Виж тук

Ученически институт за компютърни иновации и производства (SCIFI)

"Любопитството и твърдото ми убеждение, че образованието е преживяване през целия живот, ме доведоха до колежа и ролята ми на Мениджър на пространството SCIFI. Имам страст към технологиите, колоезденето и гребането. Моето учебно мото: "Ако не можете просто да го обясните, не го разбирате достатъчно добре". Завърших Техническия университет в София и съм Магистър по Електротехника, имам професионален опит от няколко големи технологични компании. През последната година помагах на една производствена лаборатория, която се включи в разработването на съоръженията в SCIFI в колежа. Останалото е история. " - ДЕЙВИД ЙОРДАНОВ

Виж тук

Локация
Държава България
Град София
Адрес Алея „Флойд Бляк”

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • Американски колеж в София