96. СУ „Л. Н. Толстой“

История

Училището е създадено през 1982 година като училище с преподаване на руски език. През 1983 година училището се премества в своя сграда – една от трите в България с лъчисто отопление. През годините на своето съществуване то се утвърждава като едно от най-реномираните и търсени училища на територията на район Люлин.

Виж тук

Иновативно училище

Проектът с наименование „Успешни с JUPM Math“ е с продължителност 4 години и цели повишаване постиженията на учениците в начален етап по математика, развитие на критично мислене и увереност в себе си; повишаване на мотивацията и удоволствието от ученето.

Виж тук

Прием 1 клас

За уч. 2019/2020г. ръководството на 96. СУ “Л.Н.Толстой” обявява прием на 120 УЧЕНИЦИ В ПЪРВИ клас С ИУЧ – 2ч. чужд език/ английски, руски, испански/ и 1ч. Български език и литература. За желаещите първокласници ще бъдат организирани групи за следобедни занимания. Втори чужд език ще се изучава в ИУЧ от ПЕТИ клас според възможностите на училището.

Виж тук

Прием след 8 клас

Профилиращи предмети – английски език, II ЧЕ , БЕЛ Балообразуващи предмети от свидетелството за основно образование са: БЕЛ ,чужд език и общ успех от свидетелството; Срок на обучение 4 години.

Виж тук

За родители

Кампанията на ДАЗД е „Общувай разумно в интернет!“

Виж тук

Локация
Държава България
Град София
Адрес ул. „Н. Беловеждов“ 1

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • 96. СУ „Л. Н. Толстой“