90 СУ

Ген. Хосе де Сан Мартин

Хосе Франсиско де Сан Мартин /1778-1850/ е аржентински военен деец, чиито кампании са решаващи за независимостта на Аржентина, Чили и Перу. Заедно със Симон Боливар е смятан за най-изтъкнатият ОСВОБОДИТЕЛ на Южна Америка от испанска колониална зависимост. В Аржентина е признат за Баща на Отечеството, национален герой и основател на държавата. Перу го почита като Освободител на страната, с титлите “Създател на перуанската свобода и на Републиката” и “Главнокомандуващ на въоръжените сили”. В Чили армията също го признава за Върховен Главнокомандуващ.

Виж тук

Визия

90 СУ се стреми да достигне едно по- високо ниво на развитие и да покаже едно различно лице на институцията „училище”, не само като обучителна среда, но и като център на общността в район Люлин. Тази визия училището ще постигне с помощта на лидерски екип от учители, административен и помощен персонал, които притежават необходимата квалификация, качества, умения, нагласи и екипност. Те отговарят на потребностите на новото поколение ученици, тенденциите в образованието и технологиите, социалния живот и настъпването на глобалната ера.

Виж тук

Испански език

През учебната 2018/2019 година в 90 СУ “Ген. Хосе де Сан Мартин” работят трима доброволци от Испания, които влизат заедно с учителите по испански език в учебни часове както в начален етап, така и в гимназиален. На 30 май 2017 година учениците от начален етап, изучаващи испански език, представиха наученото през годината пред гости от Посолството на Република Аржентина, учители и ученици. Г-жа Сияна Георгиева, заедно със своите възпитаници бяха подготвили интересни уроци, песни, интерактивни задачи и игри.

Виж тук

Материална база

90 СУ разполага с богата материална база, която постоянно се обновява за да отговаря на нуждите на своите ученици. Училището има три напълно обурудвани кабинета по информационни технологии, една класна стая за иновативно технологично обучение, разполагаща с енвижън, джъмпидо, интерактивна дъска и мултимедия, зала “Космос”, в която се провеждат редица семинари и учебни занятия, Стая вълшебен свят – пригодена за игри и забавления за малките ученици, с подвижни чинове, мека мебел, малък салон за спортни игри. Училището разполага с актова зала с голяма сцена и капацитет от над 300 човека и напълно обурудван физкултурен салон със съблекални.

Виж тук

Прием

ПРИЕМ 2019/ 2020 година. Уважаеми родители на бъдещи първокласници, Информираме Ви, че кампанията по приема на документи за първи клас стартира на 15.04.2019 година. Благодаря Ви за проявения интерес към нашето училище.

Виж тук

Локация
Държава България
Град София
Адрес ул.204 №3

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • 90 СУ