81. СУ „Виктор Юго“

История на училището

81. Основно училище е създадено с Протокол № 1 от 01. септември.1981 година. Първите си ученици учищито приема на 15.09.1981 г. На 17 май 1985 г. в присъствието на Негово превъзходителство Посланика на Република Франция – г-н Жан-Мари дьо Брьошен и зам.-министъра на образованието на Република България г-жа П. Бабукова, във връзка с честване на 100 - годишнината от смъртта на великия френски писател, общественик и хуманист Виктор Юго, по решение на Министерството на народната просвета на Република България на училището е дадено името „Виктор Юго”.

Виж тук

Учебни планове

Разгледайте учебните планове тук.

Виж тук

Проект „Твоят час“

Дейността на клуб „Ателие по приложни изкуства“ по проект „Твоят час“ с ръководител г-жа Мария Алипиева и през тази учебна година се проведе през месец юни. Съставът се обнови и допълни с нови участници. Учениците с много внимание, желание и търпение се учиха и изработиха отново красиви предмети от хартия, картон и мъниста. Много от тях усъвършенстваха уменията си в тази област и показаха завиден талант..

Виж тук

Проект „Творци на съкровени мечти“

„ПРОЛЕТТА В ИЗКУСТВОТО“ беше водещата тема за работа в часовете за занимания по интереси в сборните групи ЦДО, работещи по проект „Творци на съкровени мечти“. В творческата обстановка на залата за занимания по интереси учениците имаха възможност да апликират, рисуват и пишат съчинения, посветени на пролетта. Няма нищо по- красиво от дърветата, които се обличат с пролетна премяна, птичите песни и ароматни цветя. Ето защо те са център в детските творби.

Виж тук

Локация
Държава България
Град София
Адрес ул."Бъднина" №3

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • 81. СУ „Виктор Юго“