68. СУ "Акад.Никола Обрешков"

Патрон

Никола Димитров Обрешков е български математикик академик със световно значение и известност, дългогодишен ръководител на катедрата по висша алгебра в Софийския университет и директор на Математическия институт при Българската академия на науките.Роден е на 6 март 1896 г. във Варна. Баща му Димитър Обрешков е военен с чин полковник, а майка му Кица Обрешкова е домакиня, грижила се за възпитанието и образованието на осемте им деца - четирима синове и четири дъщери. Основното си образование Никола Обрешков получава въвВарна. През 1915 г. завършва Втора софийска гимназия. Същата година е приет в Софийския университет като студент по математика и физика.

Виж тук

Учебна среда

Нашето училище разполага с: Два компютърни кабинета с непрекъснат достъп до Интернет; Кабинет и действаща лаборатория по химия; Кабинет и лаборатория по физика; Кабинет по изобразително изкуство; Кабинет по музика; Кабинет по религия; Логопедичен кабинет...

Виж тук

Първи клас

Училищният план-прием и графиците на дейностите за учебната 2019/2020 година ще бъдат обявени съгласно нормативните изисквания за ПРИЕМ 2019 г.

Виж тук

Осми клас

Държавният план-прием и графиците на дейностите за учебната 2019/2020 година ще бъдат обявени съгласно нормативните изисквания за ПРИЕМ 2019 г.

Виж тук

Локация
Държава България
Град София
Адрес бул."Проф.Цветан Лазаров" №122

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • 68. СУ Акад.Никола Обрешков