54. СУ "Свети Иван Рилски"

История

Новооснованите обители ставали не само огнища на християнството, но и книжовни и просветни средища. Желанието на юношата било да се посвети напълно в служение на Бога и в някоя света обител да се отдаде на монашески живот. Отначало Иван постъпил в близкия манастир “Св. Димитрий” под самия връх Руен. Тук той не само развил своите заложби към духовно съзерцание, но и получил образование и придобил знания от свещените, богослужебните и религиозни книги. Приел монашеството, но не останал задълго в обителта, а се отдал на живот в пълна самота, молитви, пост и лишения.

Виж тук

База

Сградата на училището се състои от 2 корпуса, свързани помежду си с топла връзка.

Виж тук

План-прием на ученици в VIII клас в 2 паралелки

Софтуерни и хардуерни продукти:Обучението в паралелка с профил софтуерни и хардуерни продукти Ви осигурява качествена подготовка не само в сферата на информатиката и информационните технологии, но също така и по английски и български език. Чужди езици: Учебният план на профил чужди езици включва интензивно изучаване на английски език в 8 клас с 20 часа седмично, разпределени в задължителни, избираеми и факултативни часове.

Виж тук

Какво предлагаме?

Оборудвани компютърни зали, постоянна връзка с интернет , свободен WiFi достъп на територията на училището, зала за презентации. Фитнес център с модерно оборудване, два физкултурни салона, обособени пространства за тенис на маса и билярд, баскетболно игрище, класна стая на открито...

Виж тук

Локация
Държава България
Град София
Адрес ул. "Йордан Хаджиконстантинов" № 38

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • 54. СУ Свети Иван Рилски