44. СУ "Неофит Бозвели"

Летопис

44.СОУ „Неофит Бозвели” с деветдесетгодишната си история е най-старото училище в столичния район “Подуяне”. През 1921 г. “някой си Сава Гядев от Габрово” построява на днешния бул. „Ботевградско шосе”, на Четвърти километър (близо до жп-линия), голямо здание, което според проекта щяло да служи за бирария, но обществеността протестира и настоява сградата да бъде пригодена за училище. Новото училище се освещава на 21 ноември 1922 г. в присъствието на министъра на просвещението Стоян Омарчевски. Съгласно решението на Тричленната училищна комисия то получава името на земеделския министър. За първи редовен първоначален учител е назначен Ангел Георгиев.

Виж тук

Материално-техническа база

44. СОУ „Неофит Бозвели” разполага с масивна училищна сграда на три етажа с централно парно отопление. Класните стаи на учениците, обучавани в начален етап (І – ІV клас), през 2013 г. са изцяло ремонтирани и обзаведени с нови мебели. След основен ремонт стаите на подготвителната и полуинтернатната група са приветливи, модерно мебелирани помещения с оптимални условия за обучение и игра. Класните стаи на децата от начален курс са на първия етаж и са отделени от по-големите ученици със самостоятелен вход.

Виж тук

Конкурси, състезания и игри

Наши ученици с призови места на Открития коледен турнир по ТАЕКУОН-ДО. В началото на месец декември 2018 г. в „Арена Армеец“ (малка зала) се проведе открит коледен турнир по ТАЕКУОН-ДО „Sofia Open 2018“. Участваха 387 състезатели от 28 клуба от България, Молдова и Гърция и Англия.

Виж тук

Лятно училище

44. СУ „Неофит Бозвели“ организира ЛЯТНО УЧИЛИЩЕ за бъдещи първокласници и учениците от начален етап.

Виж тук

Проекти по графичен дизайн

Учениците от паралелките с профил „Графичен дизайн“ приложиха уменията си в изработване на картички за 8 март.

Виж тук

Локация
Държава България
Град София
Адрес ул. „Плакалница” № 45

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • 44. СУ Неофит Бозвели