40 СУ

История

На 15 .09.1983г. отваря врати за своите ученици ново училище в 9-ти микрорайон на ж.к." Люлин".С решение на СГНС то е регистрирано като 40 ОУ. От този ден започва неговата история.Първият му директор е г-жа Райна Димитрова, а г-жа Милка Стоянова и г-н Първан Симов са заместник- директори. Педагогическият съвет наброява 58 души, а паралелките са 36. Официалното откриване става на 6 юли 1984 г., а от 15.09.1984 г. училището вече е политехническо.От есента на 1985 г. в училището влизат първите 6-годишни ученици, а първият випуск абитуриенти излиза през 1987г.

Виж тук

Музей на образованието

Музеят е открит на 07.03.2013г. по повод 30 годишнината от създаването на 40 СОУ”Луи Пастьор” от директорката на училището – Антоанета Кръстанова. Помещава се в зала на ІІІ-я етаж и има за цел да проследи историята на 40 СОУ от неговото създаване през 1983г. до сега. Той разказва не само за историята на училището, но е ярка картина на това как с годините се е променял обликът на българското училище изобщо. Целта е да се популяризира и съхрани развитието на образователните технологии през годините, като ги превърне в жива демонстрация за бъдещите поколения. Разкрива се една образователна култура, която е отправна точка, ценен принос за бъдещо успешно обучение и новаторство в съвременното училище.

Виж тук

Успехи на учениците

В есенния кръг на "Математика без граници" 2018 - 2019 Огняна Михайлова от 3а клас с класен ръководител г-жа Дора Янкова спечели сребърен медал! Тя получи и Грамота за отлично представяне в есенното състезание по Български език и литература на ДЕТСКА АКАДЕМИЯ НА НАУКИТЕ, ИЗКУСТВАТА И СПОРТА.

Виж тук

Проекти

Ученици от 40-то СОУ „Луи Пастьор” участваха в работна визита в град Колменар Виехо, Испания. Визитата е в изпъление на международен проект „Водните пътища на Европа: възможност или риск” по секторна програма „Коменски”. Целта на визитата беше децата да се запознаят със своите партньори от Белгия, Германия, Испания, Полша и Турция и да се реализират дейностите, заложени в програмата на проекта. Чрез директно гласуване бяха избрани лого и талисман на проекта. Бяха представени картата с реките на държавите партньори и изложба на снимки от пътуването на картата из Европа.

Виж тук

Фолклорна група "Китка"

Фолклорна формация “Китка” към 40 СОУ е създадена през 1990 г. от преподавателя по музика Маргарита Чорбаджийска. Репертоарът на формацията включва песни от всички фолклорни области, но най-предпочитана е шопската фолклорна област. Музикалният съпровод е с акордеон, битов оркестър и акапела.

Виж тук

Спорт

Волейбол - безплатни занимания.

Виж тук

Локация
Държава България
Град София
Адрес Иван Бойчев 17

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • 40 СУ