30 СУ "Братя Миладинови"

История

30. СУ „Братя Миладинови” е първото училище с разширено изучаване на немски и испански език – традиция, която преминава през годините до днес и му придава облик на училище с утвърден чуждоезиков профил. Училището е основано като ЕСПУ „Людмила Живкова”. Сградата е една от най-интересно конструираните постройки в новосъздадения тогава модерен столичен комплекс „Зона Б-5” – оригиналното архитектурно решение вгражда по естествен начин сградата на бившето 68-мо основно училище в новата, авангардна за времето си конструкция. Пет години след основаването си училището е преименувано на Образцово единно средно политехническо училище „Знаме на мира”. 80-те години на миналия век е период, в който то играе водеща роля в реализирането на идеите на международното движение „Знаме на мира”, домакин е на едноименната асамблея и се превръща в еталон за масово училище според тогавашните очаквания на обществото.

Виж тук

Прием в 1 клас

Чуждоезиково обучение: английски език, испански език. Интерактивни класни стаи- лаптоп-таблети, интерактивни дъски, е-учебници, Envision.

Виж тук

Прием в 5 клас

Чуждоезиково обучение: английски език, испански език. Електронна образователна платформа “Училище 365”

Виж тук

Прием в 7 клас

Профил ЧУЖДИ ЕЗЦИ - испански/английски език с учител от Испания по международна спогодба, английски/испански език, английски/немски език

Виж тук

Локация
Държава България
Град София
Адрес бул."АЛЕКСАНДЪР СТАМБОЛИЙСКИ" №125-А

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • 30 СУ Братя Миладинови