22 СЕУ "Г. С. Раковски"

За нас

22. СЕУ се отличава със своята неповторимост – съхранява традициите на Втора софийска мъжка гимназия, предоставя обучение с интензивно и качествено изучаване на испански или английски език и включва в обучението на учениците си методи на неформално образование.

Виж тук

История

22. СЕУ „Георги С. Раковски“ е приемник на една образователна традиция, вградена в нашата културна история като Втора софийска мъжка гимназия, където академичният елит на България е задал стратегия за европейско качество на обучението и мотивация на учители и ученици за социална престижност.

Виж тук

Нашата мисия

Да бъдем лидер в осигуряването на качествено образование чрез различни училищни политики, насочени към формиране на чуждоезикови и социални компетентности, като прилагаме творческо и критично мислене, като подкрепяме педагогическата колегия за непрекъснатото усъвършенстване на професионалните умения и като създаваме училищни политики за включване на гражданското образование и предприемачество в обучението.

Виж тук

База

Възпитаниците на образователната традиция Втора софийска мъжка гимназия – 22 СЕУ, изповядват особена гордост от емблематичната сграда на бул „Витоша“ №134. Все още са живи съвременници на нейното тържествено освещаване през 1945 г., когато по стечение на историческите обстоятелства тя е била превърната и в лазарет. Архитектът Георги Георгиев, който е проектирал и сградата на Българската народна банка, както и някои други градски пространства в стил Виенски сецесион, е заложил най-модерните за времето архитектурни решения за училищна среда.

Виж тук

"Поглед в миналото"

„На свой ред се опитвам да изчистя от праха на времето образите на някои наши учители. Невъзможно е това да се направи за всички, та дори и за повечето от тях. Пред мен са само върховете на една висока и слънчева планина, каквато ще остане моята гимназия до последния миг от съзнанието ми. Блазня се от мисълта, че сплитам венец от неувехки пред паметта на тези изключителни личности – нашите учители. Като в юношеската мечта, идва и порив да го поднеса пред Пантеона, наречен нашето училище, защото такъв отдавна е изграден в сърцата ни. А то го е заслужило, защото не може да бъде друга историческата оценка за него, извън тази, дадена от неговият възпитаник и дългогодишен учител в него, естетът и художникът Георги Черкезов: „Това училище не бе гимназия, а малък университет!“

Виж тук

Прием

Научи защо 22. СЕУ „Георги С. Раковски“ е най-доброто училище за теб! Виж какво мислят учениците ни или се докосни до част от ученическия живот тук в училището. Разбери защо сме сред първенците в извънкласни дейности и как ученическото самоуправление помага на учениците ни да се развиват. Ако нямаш много време, изгледай видеото „22. СЕУ в седем минути“.

Виж тук

Локация
Държава България
Град София
Адрес бул. "Витоша" №134

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • 22 СЕУ Г. С. Раковски