2 СУ "Акад.Емилиян Станев"

История

Архитектът знае, че ако строи грижливо, неговото творение може да просъществува векове. Учителят знае, че ако гради с любов и истина, съграденото ще трае вечно. Четиридесетгодишният юбилей на 2. СУ „Академик Емилиян Станев“ е доказателство за силата и устойчивостта на положените основи. В тях са вградени енергията и емоциите на поколения учители, служители, родители и деца.

Виж тук

Училището днес

Днес 2. СУ „Акад. Емилиян Станев” разполага с внушителна 4-етажна сграда с два корпуса, слънчеви и просторни класни стаи и кабинети, 2 физкултурни салона, актова зала, съвременна библиотека, книжарница, медицински и стоматологичен кабинет. В училищния двор е издигнат паметникът на патрона на училището – Емилиян Станев. През годините на своето развитие училището отстоява и утвърждава своя статут, параметри и изяви. Светла диря и себеотдаване бележи професионалният и жизненият път на директорите и учителите, работили през годините в училището.

Виж тук

Международни проекти

2018/2020 "ЕРАЗЪМ+" КЛЮЧОВА ДЕЙНОСТ 2: "GIFT – THE MAGIC OF KNOWLEDGE". Проектът дава реална възможност на участващите в него училища да толерират талантливите ученици, като се подпомогне тяхното интелектуално развитие. Дейностите са свързани с използването на мултидисциплинарен подход, който ще позволи съвместната работа и развитие на талантливи ученици в областите: английски език, математика, химия и опазване на околната среда, физика и астрономия, биология и здравно образование. Целта на проекта е да се осигури възможност за обучение на надарени деца от шест европейски училища, подпомогнати от висококвалифицирани специалисти. Очаква се да се увеличи броят на учениците, които биха искали да участват в състезания и олимпиади в различните дисциплини.

Виж тук

Извънкласни дейности

"Камбана" - актьорско майсторство за ученици от 1-ви до 12-ти клас. "АВО" - езикова школа за развиване на таланти по английски език.

Виж тук

Локация
Държава България
Град София
Адрес ул. “Ген. Суворов” №36

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • 2 СУ Акад.Емилиян Станев