18 СУ "Уилям Гладстон"

История

 

Визитната картичка на училището днес се определя и от отличната реализация на ученици от последните випуски в много сфери на културата, журналистиката и науката. Сред тях изпъкват имената на актьорите Петър Попйорданов и Захари Бахаров, телевизионната водеща Станислава Трайкова ,музикантите Рангел Игнатов - група „Фреш” и Мария Стоянова Агапиу – ръководител и хореограф на студио Памбос”.

Виж тук

Дигитален център

 

Дигиталният център в 18 СОУ се открива през учебната 2011/2012 година. Центърът разполага с 4 компютърни кабинета, един мултимедиен кабинет и работни офиси по арабски, китайски и корейски език, които създават условия за съвременно обучение по информатика и информационни технологии.

Виж тук

Прием - Първи клас

 

Ежегодно 18. СУ „Уилям Гладстон” приема 168 първокласника. Ранното чуждоезиково обучение е приоритет на училището, поради което изучаването на първи чужд език започва от първи клас, като родителите имат избор от 6 езика – английски, немски, френски, руски, японски и корейски.

Виж тук

Прием след 7-ми клас

 

Приемът след седми клас в 18. СУ се осъществява съгласно Наредба №10 за организация на дейностите в училищното образование на МОН. Училището предлага разнообразие от 7 чуждоезикови профила, разпределени в 8 паралелки с различни профилиращи предмети.

Виж тук

Локация
Държава България
Град София
Адрес ул. "Пиротска" № 68

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • 18 СУ Уилям Гладстон