164 ГПИЕ

Представяне

164. гимназия с преподаване на испански език "Мигел де Сервантес" е създадена през 1991 г., но традициите в преподаването на испански език се основават в 1966 г., в рамките на столичната френска гимназия. От създаването на гимназията до 2015 година директор е госпожа Драгомира Линдова, под чието ръководство Испанската гимназия се утвърждава като една от водещите профилирани гимназии в София и страната, с трайни високи резултати от обучението по испански език, испаноезична литература и култура, български език и литература, втори чужд език и останалите общообразователни предмети. Едно от доказателствата са отличните резултати на зрелостниците ни държавните зрелостни изпити.

Виж тук

Награди и успехи

Разгледайте наградите и успехите...

Виж тук

Извънкласни дейности

Театрална група "Amistad" е създадена през 1995 година и представя пиесите си на испански език. Ежегодно се провежда конкурс за попълване на актьорския състав и интересът на учениците е много голям.

Виж тук

Материална база

Сградата на гимназията се намира в централната градска част на София, на ъгъла на ул.”Оборище” и бул.”Евлоги Георгиев”. Поради това, че сградата дава подслон на две училища – 164. ГПИЕ и 129. ОУ “Антим І” – режимът на обучение е двусменен. Както класните стаи, така и някои от кабинетите се използват съвместно от двете учебни заведения.

Виж тук

Локация
Държава България
Град София
Адрес ул."Султан тепе" 1

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • 164 ГПИЕ