157 ГИЧЕ "Сесар Вайехо"

История

157 гимназия с изучаване на чужд език "Сесар Вайехо" е основана през 1991 г. с името "Боянски майстор", като експериментална гимназия по чужди езици и мениджмънт. Основател на училището и директор от 1991 до 1999 г. е Васил Калфов.

Виж тук

Патрон

Сесар Абрахам Вайехо Мендоса (на испански César Abraham Vallejo Mendoza) е перуански поет, смятан за един от големите новатори в поезията на 20 век.

Виж тук

Проект "МНС Гимназия "Сесар Вайехо" "

Ученици от 157 ГИЧЕ „Сесар Вайехо” избраха Деня на будителите, за да осъществят една своя идея, родена преди около половин година. Вдъхновени от участието си във формата MUN (Model United Nations), те организираха „Конференция МНС” – Модел на Народното събрание. Целта на това първо по рода си събитие беше да симулира дейността на едноименната институция, като даде възможност на учениците да се запознаят със спецификата на работата й, да обсъждат актуални проблеми на българското общество, да откриват решения за преодоляването им, да усъвършенстват уменията си да комуникират и да водят дебати. Конференцията даде пример как функционират институциите и гражданското общество в демократичната държава.

Виж тук

Проект "Стъпки във физиката - шесто издание" "

За шеста поредна година учениците от 9-ти клас на гимназията участват с проекти, опити, а тази година и със състезание за нареждане на Куб на Рубик за по - големите ученици.

Виж тук

Локация
Държава България
Град София
Адрес ул. "Слатинска" 35

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • 157 ГИЧЕ Сесар Вайехо