128 СУ "Алберт Айнщайн"

История и традиции

Нашето училище отваря врати за първи път на 17.02.1975 г. В началото учителският колектив с директор Мата Стайкова се състои от 22 педагози, обучаващи около 560 ученика от начален и среден курс. От м. септември 1984 г. училището е обявено за ЕСПУ – с две паралелки в 9 клас. Постепенно броят на учителите нараства до 60 души, а учениците са над 1000. В гимназиален курс започва осъществяването на профилирано обучение в областта на хуманитарните и природоматематическите науки, както и на технологиите.

Виж тук

Училищна среда

Ръководството на училището, съвместно с училищното настоятелство, ръководството на район “Младост” и родителската общественост полагат постоянни усилия за осигуряване на съвременни условия за обучение и възпитание на своите ученици. В резултат на това училището разполага с богата материална база. Учениците в начален курс ползват напълно самостоятелни класни стаи на втори етаж, които са обзаведени и украсени според възрастовата им характеристика.

Виж тук

Прием

Прием в 1 клас. Прием в 5 клас. Прием след 7 клас. Прием след 8 клас...

Виж тук

Училищен живот

Александра Алексиева, ученичка от X клас на 128. СУ „Алберт Айнщайн”, спечели званието почетен лауреат на международно състезание за есе на английски език в университета Оксфорд от 3 до 7 юли, 2017 г. Близо 200 участници от 77 държави бяха поканени във Великобритания за участие в ученически дебат по въпроса за глобалните климатични промени и в церемония по връчване на наградите.На събитието присъстваха също и подготвящия учител г-жа Десислава Огнянова и директорът на училището г-н Юлиян Плачков. Един от вълнуващите моменти повреме на посещението беше свързан с патрона на училището, който през 1931 г. е изнесъл лекция в университета Оксфорд и там все още е запазена дъската на която е писал великия Айнщайн..

Виж тук

Локация
Държава България
Град София

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • 128 СУ Алберт Айнщайн