125 СУ "Боян Пенев"

Училището днес

Kогато преди повече от 60 години се създава 125 СУ, едва ли някой си е представял днешния облик на училището ни – 1300 ученици от І-и до ХІІ-и клас, училище с доказани традиции в чуждоезиковото обучение и с високи завоевания в обучението по математика. През всички тези години трупахме опит, създавахме традиции, търсихме нови пътища, за да можем днес да кажем, че нашето училище е УЧИЛИЩЕ С ЛИЦЕ, УЧИЛИЩЕ ЗА ЛИЧНОСТИ!

Виж тук

Нашият патрон Боян Пенев

Завършва гимназия в Русе (1902) и славянска филология в Софийския университет (1907). Боян Пенев е един от най-изтъкнатите български литературни историци и критици от пьрвите десетилетия на XX в. Творец с ярко изразена индивидуалност и с разностранни интереси, които засягат както литературната история и наука, така и музиката, изобразителното изкуство и други области на човешката духовност.

Виж тук

Прием в първи клас на 125 СУ "Боян Пенев"

125 СУ „Боян Пенев” е едно от най-големите училища в София. От години ние се стремим да се развиваме успешно, да имаме съвременна визия и да бъдем адекватни на динамично променящата се обществена среда чрез въвеждане на съвременни методи в управлението на училището и в методиката на обучението на учениците. Част от нашите идеи е въвеждането на електронната система за онлайн кандидатстване и класиране на ученици в първи клас.

Виж тук

Прием след седми клас на 125 СУ "Боян Пенев"

1 паралелка с профил „Хуманитарни науки“; 1 паралелкa с профил „Математика“...

Виж тук

Локация
Държава България
Град София
Адрес ул. "Никола Генадиев" №1

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • 125 СУ Боян Пенев