ОУ "Никола Парапунов"

История

ОУ „Никола Парапунов” е училище с богата история. Неговите корени са от 1881 г., когато за първи път се разкрива І - ви /сега 5ти клас/. Със съдействието на екзарх Йосиф е получен султански ферман, с който е разрешено строителството на класно училище в града. Под ръководството на иконом Никола Ангелов започва неговото изграждане, в което е привлечено цялото гражданство. На 20.Х.1891 г. тържествено отваря врати Градското Мехомийско българско класно училище „Св. Св. Кирил и Методий”.

Виж тук

Училищна база

След направен основен ремонт училищният стол отвори врати за децата от подготвителната група и начален курс. Дограмата, подът и цялото кухненско обзавеждане в стола са изцяло подновени. Новите маси и столове в бежови и оранжеви тонове, детските рисунки по стените – всичко това допринася за ведрата и позитивна обстановка в помещението за хранене. Топлата, вкусна и здравословна храна се доставя чрез кетъринг. За реда в стола и сервирането на храната се грижат дежурните учители и възпитателите. Така всеки ден родителите на петдесет ученици са спокойни, че децата им са получили обяд според всички изисквания за здравословно хранене. Децата с нетърпение чакат времето за хранене, а празните чинии показват, че обядът освен здравословен, е и много вкусен!

Виж тук

Прием

Училищен план-прием за учебната 2019/2020 г.

Виж тук

Проекти

ACES / Academy of Central European Schools - Академия на средноевропейските училища/

Виж тук

Спортна дейност

На финалното състезание от националната ученическа верига по миниволейбол "Малки великани" за купата на Булстрад 2018 младите волейболисти се класираха на трето място и грабнаха бронзовите медали.

Виж тук

Постижения на ученици

И тази година третокласниците на ОУ „Никола Парапунов“ се включиха в проекта на БФСки „Научи се да караш ски“ – 2019 г., съвместна инициатива с ММС, МОН и РУО Благоевград. С много положителни емоции от 11. до 14. март децата се включиха в „ски ваканцията“.

Виж тук

Локация
Държава България
Град Разлог
Адрес ул. "Крапа" 10

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • ОУ Никола Парапунов